szabó viktor

Összegyűjtöttem nektek a facebookos fotós csoportokban tevékenykedő arcokat kategóriákba. Te melyik vagy, vagy melyikkel találkoztál? Írd meg kommentben! Ha pedig valamilyen fajta kimaradt, azt se tartsd magadban!

1. A csendes gyilkos

Soha nem látod, csendben van. Nem kommentel, csak néha dob egy VICCES emojit a képedre, vagy épp arra a kommentre aki beoltotta a fotód.

2. A kritikus

Természetesen szar a fotó, de nem kell aggódni a kritikus leírja neked mi a rossz benne elejétől a végéig. Rendszerint 40+-os otthon ülő kisnyugdíjjas, de akad fiatalabb egyed is.

3. Túl okos modell

Modell, vagy sminkes, vagy fodrász, a lényeg hogy jobban ért a fényképezés művészetéhez mint te magad, és nem is tartja magában.

4. Önkéntes retusőr

Szerinte itt, meg ott, meg amott, nem is olyan jó a fotód, így önként csinál neked egy editet arról hogy mit is gondol róla. Lehet hogy órák mennek rá a rossz minőségű facebookról leszedett JPEG kép editálására, de leglább megmutatta! …és hogy volt-e értelme? Gyakorlásnak biztos!

5. A celeb fotós

Tök mindegy mit rak fel, hisz ismerjük! MENT A LÁJK HAVER!
A fotós akit mindenki ismer, így bármit feltölthet, garantált a siker.

6. Nekem tetszik!

Mindig van egy kommentelő aki a lehető leg-elfuseráltabb kép alatt megjelenő kritikák alá bekommenteli hogy “Nekem tetszik így is!”.
Ennek a csoportnak valószínűleg nincs szépérzéke, vagy csak nem vették fel a szemüvegüket a kommentelés előtt.

7. A Pinterest arc avagy kontrollcé kontrollvé

Minden ötlete a Pinterestről van, ez messziről lerí, viszont ha rákérdezel akkor természetesen azt fogja mondani hogy saját ötlet.

8. A tudakozó

Ehhez sok mindent nem is kell hozzáfűznöm, gyakori kommentek tőle, pontosan idézve:

  • Ez hol???
  • OBI?
  • Exif?
  • Ezt mivel csináltad??

9. De megraknám (a modellt)!

Portréfotósok gyakran találkoznak a jelenséggel, bár egyre inkább szűrik őket szerencsére, de azért néha fellelhető 1-1 példány. Olyan kommenteket hagynak maguk után mint az “Engem a száma érdekelne..” vagy az “Ó de kár hogy van rajta ruha”. – elnézést ha nem pontosan idézek.

+1 a troll

Ezt magyarázni sem kell. Néha egy kitiltás a jutalma, de teljesen megéri olykor olykor kockáztatni.

Ha tetszett mutasd meg másoknak is, ha pedig valami kimaradt, mondd el nekünk kommentben!