Jogtiszta zenék a videóid alá

Amióta videózok mindig ugyanabba a falba ütközök. Zene. Honnan? Mennyiért? Hogyan? Egyáltalán hol vannak olyan zene a videóimhoz ami teljesen jogtiszta?

Jók a no copyright-os zenék?

Az évek alatt találtam remek forrásokat, ezeket osztom meg most veletek is.
Kezdjük ott hogy ingyen kevés zene elérhető. Le kell szögeznünk hogy azzal a zenével amit te vagy én ingyen akarunk felhasználni, az aki alkotta sokat dologozott. Ugye te sem örülnél ha a videódat bárki felhasználná saját céljaira és pénzt keresne vele? Na, ugye.

Ennek tudatában összegyűjtöttem ingyenes és fizetős alternatívákat is, lássuk őket!

Youtube hangkönyvtár

No copyrightos zenéket tölthetsz le a videóidhoz

Az első és legkézenfekvőbb megoldás a Youtube saját keresője. Itt több száz vagy ezer zene közül választhatsz. Némelyiknél fel kell tüntetni a leírásban ki volt a zene szerzője, de emellett más kötelezettséged nincs.
Ide kattintva kipróbálhatod.

Tudtad-e?

A Facebooknak is van már saját hangkönyvtára. Ide klikkelve eléred azt is.

Youtube ellenőrző

Megnézheted az adott zene jogvédelem alatt áll-e

Ugyanitt találod a Youtube ellenőrző funkcióját, ami akkor jöhet jól ha egy ismert előadó zenéjét szeretnéd felhasználni. Láthatod ha az adott zeneszámnál letiltják a videót, így ha egy olyan zenére akarod megvágni a videód ami nagyon ismert érdemes rákeresni ezen a felületen hogy ne érjen meglepetés.

Zene szolgáltatók

Ahol zenéket licenszelhetsz

Több ilyen is van, az egyik legismertebb az Epidemics Music, és a No Copyright Sounds. Mindkettő ingyenes zenéket kínál, arra viszont figyelni kell hogy a leírásban itt is van hogy meg kell adni az előadót. Az első oldalra ha előfizetsz bonyolult rendszerben is kereshetsz, tempó, hangulat, hangszerek stb. szóval aki igényes és nem sajnál pár dolcsit zenére a videói mellé annak ajánlom az előfizetést.

Kapcsolódó cikk: 7 szolgáltató ahol minőségi zenéket lincenszelhetsz

No Copyright Sounds youtube channel
No Copyright Sounds youtube csatornája

Ezek mellett persze rengeteg ilyen oldal van, mindenki keresgélhet még több után, én csak a legnagyobbak közül hoztam kettőt. Mindegyik szolgáltató más és más zenéket dob ki, így érdemes a saját ízlésünkhöz és csatornánkhoz passzoló szolgáltatót találnunk.

Ha neked is van még ötleted zenei téren, várom kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers