Megújul az instagram felülete

A felhasználók elégedetlenek. Ami nem is olyan régen még pletyka volt, most válósággá válik. Pár hete még én is retwitteltem a dolgot:

A videóban látható amint a a teljes kezelőfelület megújult, most már nem lefelé kell görgetni majd új posztokért hanem oldalra.

Tele van hibával

Az egyik magyar instagram csoportban a felhasználók több hibáról is beszámolnak, miszerint a rendszer még elég bugos. Ugrál a feed lapozásnál, és egyáltalán nem kényelmes a használata.
Emellett sokkal több is lett a hirdetés is, 3-4 posztonként felbukkanhatnak az idegesítő reklámok.

Vigyázz a dupla koppintással!

Eddig teljesen mindegy volt az is hogy hova koppintunk duplán amikor lájkolunk, most viszont már csak a kép közepére koppintva fogunk lájkolni. A jobb és bal oldalakra duplán koppintva előre, illetve hátra tudunk lépni a posztok között.

Gyorsan csináltam is pár screen shot-ot a régi feedről és elrendezésről.

A régi design-t jelenleg nem lehet visszaállítani, de ha lesz a későbbiekben erre lehetőség mindenképp megírom.

UPDATE!!!

22 perccel ezelőtt írtam meg ezt a cikket, akkor készítettem kb. a régi képernyőfotókat. Most pedig nálam is frissült az instagram applikáció frissítés nélkül. Szóval mutatom, ezek az alapvető hibák vannak az új design-ban, iPhone 8-on.

Látható hogy iPhone X-re lett főleg tervezve, azok az appok vannak lekerítve felül. Vörös kerettel jelöltem a telefont, hogy jobban látható legyen a lekerekítés. A bal oldali fotón pedig látható hogy a felső sáv még belelóg a notifications bar-ba is. Hát, ez nem valami szép.

A frissítés után pedig ez a felület fogad minket. Egy gyors tipp hogy mit hogyan tudsz és máris magára hagy minket az applikáció.
Tessék, csak írnom kellett egy cikket róla, és máris elért az apokalipszis engem is.

Balra vagy jobbra húzni? Felejtsd el…

Ami személy szerint engem idegesít, a sztorikat mindig úgy raktam ki hogy balra suhintottam, ezzel feljött a sztori ablak. Most viszont már nem működik ez a funkció, így a bal oldali kamera ikonra tapizva tudok csak a sztorikhoz kerülni.

UPDATE 2.0

Az instagram most jelentette be egy tweetben hogy csak egy „bug” volt a mostani design frissítés. Bár a felhasználók és én is megkérdőjelezném hogy bug-e az amihez kaptunk használati útmutatót is, de valószínűleg túl hamar érkezett a dolog.
Szerintem a frissítést mindenképp megkapjuk, de még nem ma.
Pár perce én is visszakaptam a régi design-t.

Mondd el neked mi a véleményed az új felületről! Neked már frissült? Írd meg kommentben.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers