7 instagram tipp és trükk 2019-re

Összegyűlt pár instagram tipp és trükk amit most megosztok veled. Én is ezeket szoktam alkalmazni.

1, Kommentek

Elviekben az instagram nem szereti ha utólag kommentben adod meg a hastag-eket, vagy utólag egészíted ki kommentben 1-1 hastag-el a posztot. Ilyenkor visszavesz az elérésedből. Már már halottam ennek az ellenkezőjéről is, én viszont az elsőt tapasztaltam.

2, DM group

Hogy a komment szekciónál maradjunk, léteznek DM group-ok. Ezeknek célja hogy a komment átlagodat szinten tartsák. 2018 őszétől ezeket olyan kommentek lesznek mintha bot írta volna őket így épp az ellenkezőjét fogják elérni.

3, Az első fél óra (vagy óra)

A posztolás utáni első fél óra vagy sokak szerint óra a legfontosabb. Ha ebben az időszakban sok like és komment érkezik akkor egyre több embernek mutatja meg a posztot. Illetve számít az is hogy ha érkezik komment akkor válaszolj is rá ebben az időintervallumban.

Sőt elvileg az üzenetek is számítanak ilyenkor. Szóval amikor posztolsz utána fél-1 óráig legyél aktív és ne hagyj senkit sem figyelmen kívül aki ír neked. Nálam általában ez működni szokott, bár én amúgy sem nagyon szeretem ha olvasatlan üzeneteim vannak.

4, Utólagos szerkesztés

Ahogy a kommentben lévő hastag-eket sem szereti az IG, azt sem amikor utólag cseréled a leírásban a tag-eket. Sőt ez most már ott tart hogy ha elírsz valamit, akkor sem célszerű javítani azonnal, mert az is visszavehet az elérésből.

Bár ennek van egy pozitív hatása is amikor 1-2 héttel a poszt érkezése után cserélsz hastag-et, akkor lehet pár kósza like-ot szerezni még.

5, Az időzítés mestere

Bár már remek statisztikák vannak rá, nem tudhatod mikor a legaktívabb a közösséged. Célszerű néha játszani a posztolási idővel hogy eltaláld a megfelelő időpontot amikor menni is fog a posztod.

6, Számít mi van a képen

Egy tökéletes poszthoz kevés az hogy ezeket betartod. Kevés a jó időzítés, a jó kommentek, a jó tag-ek. Kevés már az is elvileg ha jó tartalmat gyártasz. Az IG figyeli milyen képet töltesz fel és picit ő is belenyúl az elérésbe. Szóval ha közös a közösséged és az IG ízlése, akkor lesz csak nyert ügyed.

7, Pénz beszél

Bár rengeteg tipp és trükk van a nagyvilágban, igyekszik a platform ezek működésképtelenné tételére, illetve olyan szabályok létrehozására amik betarthatatlanok. Nekik egy érdekük van, ahogy az új elrendezésnél is mondtuk (ide klikkelve el tudod olvasni a cikket) hogy minél több reklámot lásson a felhasználó. Több reklám, több bevétel.

Ha esetleg neked is van valami tipped, trükköd, akkor mondd el itt kommentben!

Ha instaguru lennék most minimum egy 10-est elkértem volna ezért, de mivel nem vagyok, így elég ha dobsz a cikkre egy megosztást. 🙂

Fontos ezeket a tippeket én is hallottam / tapasztaltam. Nem mindegyik bizonyított 100%-osan hogy mindegyik így van, és működik. De adhatnak iránymutatást. Én ezeket szoktam alkalmazni.

Még több instagram tipp és trükk »

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers