Lensball fotózás 5 tipp és trükk

2018-ban nagy divatja volt a lensball-os fotózásnak. Aki nem tudná miről van szó

ez egy üveg gömb, amit ha lefotózunk, értelemszerűen megtükrözi a mögötte lévő dolgokat.

Beszerezni egyébként a legegyszerűbb szerintem ha e-bay-ről, aliexpresről, vagy amazonról megrendeli az ember, illetve a lensball hivatalos oldalán is kapható. Pár száz – illetve ezer forintos tétel, a mérettől függően változik az ár. (Amazonról elég hamar megérkezik a termék.)

Jó pár kedvenc képem készült vele. Ennek kapcsán hoztam pár tippet, hogy miként és hogyan érdemes ezt használni.

1, Keress témát!

Sokszor azt látom hogy megveszik a lensball-t és rögtön lefotózzák az első útjukba kerülő fát / macskát / felhőt / falat.
Még mielőtt valaki azt hinné én kivétel vagyok, a fenti fotót akkor készítettem amikor megkaptam a gömböm. Az első napon. De ez a fotó rossz. Nincs rendes és átgondolt témája. Olyan mintha kimentem volna az utcára és lekaptam volna az első dolgot ami eszembe jut. Ez így is történt amúgy.

2, Fények és bokeh

Ahogy a fotózásnál itt is jól jön egy két extra dolog. Ilyenek a fények. Naplement, napfelkelte, üveggömben megcsillanó fények, mind jöhet, ahogy a fenti képeken is látszik ez.
A bokeh is nagy szerepet játszik a gömbös képeknél.

3, Kéz nélkül!

Érdemes kipróbálni üveglapra helyezve, vagy bármilyen más felületen megállítva is a gömböt. Sokkal jobb néha ez mintha csak mindig a kezünkbe fognánk. Érdemes a perspektívákkal is játszani olykor.

4, Formák

Bár ebben a topikban én nem jeleskedtem annyira, azért érdemes olyan formákat is keresni amik üveggömben visszaadva jól néznek ki. Sokszor a bokeh és a fények is eltörüpülnek ezek mellett.

5, Tegyél hozzá valami extrát

Sokszor ezek betartásával is klisés fotókat lőhetünk. Ilyenkor van szükségünk a kreativitásunkra. Elvileg a fotósoknak olyan is van. 🙂

Mindenkinek sok sikert kívánok ezzel kapcsolatban. Ha kérdés van dobj egy kommentet a cikk alatt, ha pedig nagyon tetszett oszdd meg másokkal is. Köszi.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers