Megéri követőket, lájkokat és nézettséget venni?

A legtöbben kapásból meg tudják válaszolni ezt a kérdést.

Nem.

Vagy lehet hogy mégis?

Rengeteg helyen lehet követőket vásárolni. Nem is gondolnánk milyen széles választékban kaphatóak. Ami durva, nem csak követők, de lájkok, megtekintések, és kommentek is vásárolhatóak.

Dark web? Ugyan!

Nem is kell értük messzire menni, az ebay-en már csomagokat is lehet venni. Lájk + követés, követés és megtekintés, és számos más kombináció.

Azonban sokan nem tudják hogy ezek milyen hatással vannak a fiókunkra. Azon kívül hogy ezek kamu számok. Nem igazi emberek, robotok.
Nem fognak maguktól kommentet írni, vagy követés után lájkolni. Szereztünk egy inaktív számot a rendszerbe. Senkinek NEM AJÁNLOM ezek használatát.

A platform bosszúja

Egyes platformok régebben, és szerintem még most is, érzékelték azt amikor 1-1 ilyen vásárlás történt. A youtube kifejezetten ide tartozik. Ezek után pedig visszavettek a csatorna eléréséből. Így nagyon nem érte meg pl. nézettséget vásárolni. Sem lájkokat, sem kommenteket.
Jelen esetben szerintem még mindig nem éri meg, és egyre inkább nem éri meg a dolog.

Kimutatható a vásárlás

Rengeteg eszköz, weboldal és program áll már rendelkezésünkre, amivel ki lehet szúrni hogy kinek mennyi kamu követője van. Az egyik ilyen az ig.audit nevű instagramra specializálódott program. Érdemes rászűrni pár népszerű youtuber instájára. A meglepetés garantált!

Emellett ez az oldal azt is megmutatja jól áll-e az enagement-ed. (vagyis az átlag like és komment számot)

Az én instám leszűrve a programban.

De van youtube megfelelője is ahol szintén kimutatható a vásárlás ez pedig nem más mint a SocialBlade oldala.

Sok követőt szeretnél?

Ilyen kétes vásárlások nélkül is szert tehetsz sok követőre. Egyrészt ha odafigyelsz a feed-edre, és megfogadsz pár tippet és trükköt, amikről írtam is egy cikket, friss, 2019-es.

Vagy van más módja, a hirdetések, a marketing, esetleg a be-ki követés amiről szintén van egy cikkem. Persze annak is vannak árnyoldalai, és nagyon kevesen kedvelik, de minden benne van a cikkben.

Te már vettél valaha követőket? Ha igen, tapasztaltad az árnyoldalait? Mit gondolsz azokról akik követőket vesznek? Írd meg kommentben.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers