Ez a baj a magyar Youtube közösséggel

Mi a baj a magyar youtube közösséggel? Egy darabig admin voltam a legnagyobb magyar youtube közösség facebook csoportjában.
Sok interjút készítettem az ott lévő youtuberekkel akik bár kisebbek voltak, de mégis kiemelkedőek.

Sok dolgot láttam

Sok dolgot volt szerencsém megfigyelni ezidő alatt, amiket most összegyűjtöttem ehhez a cikkhez.

1, Tartalom nélküli tartalom

Megfigyelhetjük hogy nagy magyar youtuberek tartalom nélküli tartalmakat állítanak elő. Reakció videók, érdektelen beszélgetések komoly vagy épp komolytalan témákról és még sorolhatnám. Sokan kezdőként is ugyanezekkel a dolgokkal próbálkoznak.

Tipp: Hozz létre olyan tartlmat ami értékes, egyedi, vagy épp más mint a többieké. Csak így lehet esélyed jelen esetben „kitörni”.

1. Tipp
Hozz létre olyan tartlmat ami értékes, egyedi, vagy épp más mint a többieké. Csak így lehet esélyed jelen esetben „kitörni”.

2, De mikor jön a pénz?

Sokak célja a videózással hogy pénzt keressenek. Kinek ne jönne jól egy kis szponzoráció, nem? Persze legtöbb esetben olyan emberek tartoznak ebbe a kategóriába akik azt sem tudják honnan lehet megvásárolni a Premiere Pro videóvágó programot.

2. Tipp
Ne a pénz motiváljon. Tanulj videóvágást, képszerkesztés, hangszerkesztést, és mindent ami fejlesztheti a videóidat. Légy alázatos, és csináld azért mert szereted vagy élvezed, ne pedig azért hogy meggazdagodj belőle. Ha sikerül, akkor az csak egy plusz öröm lesz.

3, Az alázat hiánya

Bár már volt szó az alázatról, egy külön pontot is megérne ez a téma. Figyelmetlen megosztások, nem tudatos marketing, nem oda illő hastag-ek és még lehetne sorolni az apróbb hibákat amiket kezdőként elkövethet az ember.

4, Légyszi iratkozz fel!

Iratkozz fel és visszamegy. A feliratkozókért való kuncsorgás egyre elterjedtebb. De megint visszatérnék az első posztra, amíg nincs tartlom, ne készíts intro-t, ne kérd meg hogy irazkottanak fel az emberek a csatornádra, mert  ha jó a tartalmad, maguktól megteszik ezeket. 

Addig is, hiába írogatsz körüzenetet instán hogy iratkozzanak fel rád, ugyanannyit érsz ezekkel mintha vennél egy marék követőt, csak azzal legalább nem spam-eled az ismerőseid.

Ezt a pontot ez a beszélgetés ihlette, amiben egy semmiből jött csatorna link és a „Feliratkozol?” kérdés szerepel.

Érdeklődés hiánya

Ugyanakkor rendszeresen tapasztalom ezekben a facebookos csoportokban hogy mindenki csak osztja a saját dolgát, és másére nem nagyon kattint. Ez is egy elég széthúzó probléma szerintem.

Ha mindenki tartalomgyártó lesz, ki fogja nézni a videókat?

Talán sokáig lehetne még sorolni a hibákat, de aki tudatosan youtubeozik, azért mert videókat szeretne készíteni az könnyen elkerülheti ezeket.

Te hogyan youtubozol? Írd meg kommentben.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers