digitális rajztábla

Amikor elhatároztam hogy veszek egy digitális rajzáblát beírtam a google-be hogy “Mire jó?” és “Miért vegyek?” de semmi találat nem volt. Éppen ezért írtam ezt a hiánypótló cikket. Egy profi grafikus segített választani, és elmondta azokat a dolgokat amiket én az interneten kerestem.

Retusálásban verhetetlen

Idő megszokni a digitális rajztábla használtatát. Pár hónap aktív használat kell, ahhoz hogy magabiztosan tudd kezelni. Fotó retusálásban verhetetlen az eszköz, illetve ha egyszer elkezdted, nem fogsz többé egérrel retusálni.

Azt hittem ez mendemonda, amíg el nem keztem én is.

Grafikai munkák

Berajzolni egy vonalat, vagy épp meghúzni egy maszkot nem olyan nehéz egérrel sem, de ha van rajztáblád ezek egyszerűbbek, pontosabbak és gyorsabbak is.

Grafikai munkát végzőknek persze kötelező darab.

Fotó: Szabó Viktor

Mindig jó ha van

A napokban futottam bele abba hogy küldtek egy dokumentumot amit alá kellett írnom. Régen kinyomtattam volna, ahhoz el kell menni, haza kell jönni, majd aláírni, és beszkennelni valahogy, valahol. Most pedig csak aláírtam Photoshopban. Egyszerűbb volt, nem? De ez csak egy apróság a sok közül amire még jó.

Olcsó, tehát megéri

A legalapabb modell is teljesen ki tudja szolgálni az embert, ha csak egyszerűbb munkákról van szó, így viszonylag kis összegből is hű társra lelhetünk. Ezek már 10-20-30 ezer forintért is megvásárolhatóak.

Végezetül pedig elhoztam a Wacom táblámmal kapcsolatos sztorimat.

0-24

Mikor megvettem a táblám elkezdtem kipróbálgatni a különböző programokban. Illustratorban kezdem, majd mentem tovább. Éjfél körül érkeztem el a Photoshop-hoz, talán hétvége volt ha jól a emlékszem.

Akkor jöttem rá hogy ezzel bizony, nem működik.
Megnéztem mindent, elkezdtem a fórumokat böngészni, míg végül hajnali 1 felé írtam a supportnak hogy márpedig itt problémák vannak. Mivel volt magyar lehetőség, természetesen magyarul.

Hajnali 2 felé, érkezett is egy frissítés amire rányomva, minden működni kezdett. Szóval lényegében 0-24-es termékrámogatás van. Természetesen ez nem fizetett cikk (bárcsak az lenne!) de gondoltam érdemes erről beszámolnom, hiszen még engem is meglepett.

Köszi a figyelmet!

Írd meg kommentben hogy te milyen táblát használsz! Ha pedig kérdésed van nyugodtan tedd fel azt is odalent, vagy keress meg instán.