4 ok amiért szükséged van digitális rajztáblára

Amikor elhatároztam hogy veszek egy digitális rajztáblát beírtam a google-be hogy „Mire jó?” és „Miért vegyek?” de nem sok jó találat volt. Éppen ezért írtam ezt a hiánypótló cikket. Egy profi grafikus segített választani, és elmondta azokat a dolgokat amiket én az interneten kerestem.

Mire jó a digitális rajztábla?

A napokban futottam bele abba hogy küldtek egy dokumentumot amit alá kellett írnom. Régen kinyomtattam volna, ahhoz el kell menni, haza kell jönni, majd aláírni, és beszkennelni valahogy, valahol. Most pedig csak aláírtam Photoshopban. Egyszerűbb volt, nem? De ez csak egy apróság a sok közül amire még jó, nézzük milyen hasznosabb dolgokra lehet még használni.

Retusálásban verhetetlen

Idő megszokni a digitális rajztábla használatát. Pár hónap aktív használat kell, ahhoz hogy magabiztosan tudd kezelni. Fotó retusálásban verhetetlen az eszköz, illetve ha egyszer elkezdted, nem fogsz többé egérrel retusálni.

Azt hittem ez mendemonda, amíg el nem kezdtem én is, azóta egérrel nem is megy a dolog.

Grafikai munkák

Berajzolni egy vonalat, vagy épp meghúzni egy maszkot nem olyan nehéz egérrel sem, de ha van rajztáblád ezek egyszerűbbek, pontosabbak és gyorsabbak is.

Grafikai munkát végzőknek persze kötelező darab, legalább annyira mint a Behance regisztráció. 🙂

Fotó: Szabó Viktor

Olcsó, tehát megéri?

A legalapabb modell is teljesen ki tudja szolgálni az embert, ha csak egyszerűbb munkákról van szó, így viszonylag kis összegből is hű társra lelhetünk. Ezek már 10-20-30 ezer forintért is megvásárolhatóak.

Végezetül pedig elhoztam a Wacom táblámmal kapcsolatos sztorimat.

0-24

Milyen digitális rajztáblát vegyek?

Mikor megvettem a táblám elkezdtem kipróbálgatni a különböző programokban. Illustratorban kezdem, majd mentem tovább. Éjfél körül érkeztem el a Photoshop-hoz, talán hétvége volt ha jól a emlékszem.

Akkor jöttem rá hogy ezzel bizony, nem működik.
Megnéztem mindent, elkezdtem a fórumokat böngészni, míg végül hajnali 1 felé írtam a supportnak hogy márpedig itt problémák vannak. Mivel volt magyar lehetőség, természetesen magyarul.

Hajnali 2 felé, érkezett is egy frissítés amire rányomva, minden működni kezdett. Szóval lényegében 0-24-es terméktámogatás van. Természetesen ez nem fizetett cikk (bárcsak az lenne!) de gondoltam érdemes erről beszámolnom, hiszen még engem is meglepett.

Köszi a figyelmet!

Írd meg kommentben hogy te milyen táblát használsz! Ha pedig kérdésed van nyugodtan tedd fel azt is odalent, vagy keress meg instán.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers