Alkotás helyett tartalomgyártás

Hogyan lehetsz elismert, híres youtuber vagy influencer ma, 2019-ben?

Először is: legyél jelen minden social media platformon. Legyen instád, profi képekkel, sztorizz minden nap, csinálj vlogot a Youtube-ra, és legyen facebook oldalad is.

Add önmagad.

Vagy ne! Ha unalmas vagy nem árt egy személyiséget magadra húzni. Bevált módszer hogy külföldi jól bevált arcokat, stílusokat húznak magukra magyar youtuberek és influencerek. Persze, a legjobb ha még a tartalmát is tudod másolni, hisz ha neki működik, neked is működhet.

Hírnév & pénz

Előbb utóbb berobbansz és jön a siker, a követők, a lájok, és ezzel együtt pénz és szponzorációk is. Ilyenkor engedd el a régi kontented és csak olyan bejegyzéseket tegyél közzé amiért fizetnek.

Ha mégsem zúdul rád a nagy siker, akkor még mindig ott van a követő vásárlás mint opció. A nagy számok törvénye alapján, előbb utóbb jönnek majd az igazi követők is, nem kell félni. De a hirdetések mellett a bekövet-kikövet módszerrel is nyomhatod, hisz mindenki azzal nyomja manapság.

Szerintem amúgy:

Influencereket követni az instagramon olyan, mintha a TV-ben csak a reklámblokkot néznéd meg.

Tuti recept ez. Röviden összefoglalva ennyi is lenne.

Tartalomgyártás alkotás helyett

Soha nem volt szimpatikus nekem ez a tartalomgyártás kifejezés. Fotós vagyok, vagy előadó, alkotok, nem pedig gyártom a tartalmat. De tény hogy a fent leírt folyamatok vége az mindenképp gyártás lesz. Több platformon több ezer vagy tízezer embert kell kiszolgálni, és a világ is afelé halad hogy ha nincs sok követőd az instán, akkor nem is vagy senki.

Más tartalma nem lehet érdekes

Rengeteg problémát vetnek fel ezek a dolgok, amikor a fent leírt modellt látom, hazai youtuberek és influencerek pénz nélkül nem is gyártanak kontetnet. Mindenhol van egy kis szponzoráció. Természetesen ezek a helyükön is vannak, hisz kell ilyen. De amikor egy csatorna átfordul teljesen hirdetésbe az szerintem már a ló másik oldala.

Hazai youtube csoportokban kis szinteken ugyanezt tapasztalom. Mindenki feliratkozókat szeretne, lehetőleg ingyen. Pénzt lehetőleg a legkevesebb munkával. Sikert lehetőleg azonnal. Leírtam mi a baj ezzel, majd később követte ezt egy másik cikk amiben leírtam hogy tehetünk szert ingyen sok feliratkozóra.

Utóbbi cikket nagy felháborodás követte, miszerint nem árultam el a titkot, csak a „nesze semmi fogd meg jól” elven írtam egy bejegyzést, pedig ezekszerint pont a lényeg nem jutott el a célig.

Mókuskerék

Ezek a történések és ezek felismerése jutatott ma oda hogy elkezdek kevesebb tartalmat gyártani. Igyekszem minőségibben csinálni, és nem a számokat figyelni. Emellett pedig a digitális detoxot is rendszeresen gyakorlom. Sajnos ez az állandó „gyártás” a végtermék minőségének romlásához vezet, leszívja az ember energiáját is, és csak ront a helyzeten mintsem javítana. Persze fontos ezen platformok használata de ésszel. Néha már tényleg azt érzem hogy olyan mintha egy Black Mirror epizód elején lennék.

Ha véleményed van, jelezd a cikk alatt a komment szekcióban!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers