Keress pénzt az interneten napi pár óra munkával!

Keress sok pénzt napi pár óra munkával – hirdetik a facebook csoportokban. Akik az állás és egyéb hirdetéses csoportok tagjai, biztos sokszor belefutottak már ilyen jellegű posztokba:

„Keress pénzt otthonról csupán pár óra munkával! Nem MLM!”

vagy épp ilyenbe:

„Tudtad, hogy vásárlásaid után kaphatsz vissza pénzt? Ha érdekel, akkor írj és elárulom, hogy hogyan.”

Általában kismamákat, otthon ülő munkanélkülieket, és mindenki mást céloznak ezek akik elhiszik a hasonló szövegeket. Sajnos ezek többsége nem jól fizet, vagy nem fizet semennyit.

Mindenki pénzt szeretne, kevés munkával

Szeretne mindenki rengeteg pénzt kevés munkával. Az még jobb ha az interneten kell végezni, és meg sem kell hozzá mozdulni. Gyakori példa ilyenre az Oriflame és társai, MLM oldalak, vagy épp olyan website ahol a számokat kell bírnod, és azért kapsz pénzt. Érdekesmódon az utóbbihoz hasonló oldalak akkor adják fel a szolgálatot amikor épp kivennéd a jól megérdemelt fizetésed.

Nem kamu, most érkezett nekem is 30 ezer forint a számlámra!

Ha megkérdőjelezed igaz-e a hirdetés, akkor legtöbb esetben felháborodik a hirdető, sok esetben ezt elég alpári módon teszi, ezzel még jobban erősítve a tényt hogy kétes szolgáltatást reklámoz. Van aki banki átutalásról készült screenshotot is az orrod elé tol, de mind tudjuk hogy photoshopban elég egyszerű ezeket manipulálni.

Egyértelmű jelek arra hogy nem igaz a hirdetés

  • Kétes oldalra, ismeretlen oldalra visz a regisztráció.
  • Túl egyszerű munka, pl. számok beírkálása.
  • Az eladó semmi konkrétumot nem árul el a posztban, az érdeklődőket pedig üzenetben tájékoztatja.
  • Keress sok pénzt, otthonról végezhető munka, netes munka, kevés idő alatt sok pénz, nem MLM, nem piramisjáték, és stb. kulcsszavakat tartalmaz.
  • Tagsági díjat kérnek, vagy bármiért fizetned kell
  • Meg kell hívnod ismerőseid, reklámoznod kell ismerőseidnek
online munkalehetőség

Lentebb pedig mutatok pár példát is ezekre a kamu állásajánlatokra:

Fontos!

Egy tisztességes munkáltató ki fogja írni konkrétan milyen munkát kell elvégezned, mennyi idő alatt, és még a fizetést is meg tudja jelölni. Nem privátban tájékoztat hanem akár nyilvánosan is. Lehet otthonról és online is dolgozni, de a rendes helyek nem így hirdetnek állásajánlatokat.

A pénzért dolgozni kell. Nincsen ingyen ebéd. Az ilyen jellegű munkák a hiszékeny embereket célozzák meg, azokat akiket át lehet verni, illetve olcsón be lehet fogni.

Vigyázz ezekkel a hirdetésekkel, ha pedig hasonlót látsz jelezd a csoport admin felé, vagy kommentben.

Ha te is találkoztál már ilyen állásajánlatokkal, akkor írd meg kommentben mi volt a tapasztalatod, esetleg hogyan reagált a hirdető mikor szóvá tetted a dolgot!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers