8+1 Youtube tipp és trükk

Bár az itt leírt eszközök tudományosan nem bizonyítottak, a mai social media algoritmusok mellett akár ilyen apró dolgoknak is lehet szerepük 1-1 videó sikerében. Ezeket hoztuk el neked ma!

Ha még nagyon kezdő lennél akkor olvasd el az előző írásom amiben 5 kezdő tippet írtam le, ide klikkelve.

(A cikk forrása a Woodket blog volt.)

1. Videó fájl neve

Nézd meg, hogy a hasonló témájú videók közül az elsõ 3-4 milyen címet adott a videónak. Ez jó kiindulási alap, mert ezek szerint egy ilyen névvel nem tévedhetsz sokat.
Fontos, hogy már a videó fájl nevében is szerepeljen a számodra fontos kifejezés.
Pl.: instatippel.avi

2. Videó címe, leírása, címkék

Amikor videót keresnek az emberek, akkor kulcsszavakat használnak, mint a Google keresõnél. Ezért fontos, hogy ezeket a kulcsszavakat használd a videó nevében és leírásában.

A videó címe 70 karakter hosszú legyen. Fontos, hogy izgalmas legyen a cím, mert erre kattintanak az emberek, de a lehetõ leghamarabb tartalmazza a fontos kulcsszód.

Címkékbõl elég ha 10-30 darabot használsz. Itt használhatod a fontos kulcsszavaidat, illetve azoknak a videóknak a címkéjét, amik az elsõ találatok a számodra fontos kulcsszavakra.

Videó leírásánál az elsõ 2-3 bekezdés a legfontosabb, mivel ez jelenik meg a videó rövid leírásánál. Legyen benne a honlapod linkje és a fontos kulcsszavak. Lényeges, hogy ezek értelmes mondatok legyenek, amik felkeltik az érdeklõdést.

3. Videó átirat, Caption és Transcript

Érdemes szöveges videókat használnod és ebben az esetben nagy elõnyt jelent számodra, ha a videón elhangzó szöveges részt feltöltöd, mint átiratot a YouTube -ra. Így a YouTube pontosan tudni fogja, hogy mirõl szól a videód és így még elõrébb kerülsz a találati listán.

Külön elõnye az átiratnak, hogy a süket felhasználók is megértik a videód üzenetét.

Ha nincs idõd átiratot készíteni a videón elhangzó szövegrõl, akkor bízd meg ezzel a Gepelek.hu oldalt, akik hallás utáni szövegírást vállalnak perc alapon. Így a kész fájlt csak fel kell töltened a videó kezelõ felületén és akár még a honlapodra is kirakhatod, mint cikket.

vmx youtube

4. Videó nézettség, kedvelés, hozzászólás 

A videók ma már ugyan olyan elbírálás alá esnek, mint a honlapok. Azt vizsgálja az algoritmus, hogy milyen a visszafordulási arány. Vagyis mennyi ember zárja be a videódat a megnyitás után. Ha magas, akkor a videód nem jó és ezért hátrébb lesz sorolva. Ha sokan nézik meg és sok idõt töltenek el a videó nézésével, akkor egyre értékesebb lesz és így egyre több emberhez jut el.

A videók kommentelése és értékelése nagyon keveset számít ebben a képletben, így teljesen felesleges idõt vagy pénzt áldoznod arra, hogy ezeket az adatokat mesterségesen feljavítsd.

5. Nem listázott

Miután feltöltötted a YouTube videódat vedd ki a listázásból. Vagyis csak annak jelenjen meg, akik ismerik a hivatkozását. 

A videó linkjét pedig küld el a barátaidnak, a VIP ügyfeleknek, a hírlevél feliratkozóidnak és a Facebook követõidnek. Biztasd õket, hogy nézzék meg mielõtt nyilvánossá válik és mondják el a véleményüket.

24 óra múlva pedig tedd nyilvánossá a videót. Ezzel a módszerrel szinte azonnal a találati lista élére fogsz repülni, hiszen már valódi megtekintéseid voltak.

6. Linkeld a videódat

Ahogy a honlapodnak, a videódnak is szüksége van linkekre. Ezért tedd bele a blogodba a videód linkjét, kerüljön fel a honlapodra és értelmes fórum hozzászólásokba.

A videókat nem csak linkelni lehet, hanem beágyazni (embed) honlapokba. Ezért, ha írsz egy cikket, akkor mindenképpen illeszd bele a kapcsolódó videót is. Ez nem csak a videód népszerűségét fogja növelni, de a cikk is jobb helyezést kap a Google találati listán.

Ne felejtsd el a videót megosztani a Facebook és a Google+ oldaladon is. Nem csak újabb értékes linket fog jelenti a videód számára, de minden egyes like, megosztás vagy kommentelés tovább növeli a videód hatékonyságát és értékét.

7. Motiváld a nézőt is

Minden egyes módszer csak akkor hatásos, ha videód értékes és az emberek valóban megnézik. Ezért nagyon fontos, hogyan építed fel a mondanivalódat.

Tapasztalatok alapján az a videó a leghatékonyabb, aminek az elején elhangzik az ígéret, de mielõtt elmondaná a vágyott információt még elmondja mindazt amit mondani akar. A mondandóban el van rejtve egy újabb ígéret, hogy miután az elsõt kielégítette még mindig ott legyen a vágyott második.

Pl.: Ebben a videóban megtudod, hogy mi az a 3 gyümölcs amit enned kell a laposabb hasért, de elõtte had beszéljek neked arról, hogy mitõl nem fogsz fogyni….blablabla…és tudtad, hogy van 2 olyan gyakorlat, amit ha minden reggel megcsinálsz elkezd a szervezeted zsírt égetni? De elõtte akkor íme az a 3 gyümölcs:….

Ezzel a módszerrel elérheted, hogy megnézzék a videódat. Vagyis növekszik a videóval töltött idõ és így a videód népszerûsége is.

8. Növeld a követőid számát

Minden videód végén mond el, hogy ha hasznosnak találták a videódat, akkor most a képernyõn található linkre kattintva iratkozzanak fel a csatornádra, így semmirõl sem maradnak le.

A YouTube videódra pedig a szerkesztés részben egyszerűen tudsz tenni egy olyan linket, amire ha kattint a látogató feliratkozik a csatornádra. Triviális dolognak tûnhet, mégis nagyon kevesen használják. Pedig minél több követõd van, annál jobb helyrõl indulnak a videóid és annál több emberhez jutsz el.

Minden új videó feltöltésével a YouTube értesíti a felhasználóidat, akik azonnal megnézik a videót. Ezzel növelik a videó nézettségét, a videó nézéssel töltött idõt vagyis értékesebbé teszik az új videódat. Így válik értékesebbé a csatornád és kap egyre nagyobb nézettséget minden videót.

Azt viszont ne felejtsd el hogy ingyen elég kevés lehetőség van mégis a kezedben. Erről is írtam már egy cikket amit ide klikkelve tudsz elolvasni.

Ha kérdésed, vagy észrevételed van jelezd kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers