Hogyan tanuljak meg drónozni?

Mikor repülhetek? Mire kell odafigyelnem? Kell légtér? Mi az a légtér egyáltalán?

Tagság, biztosítás, légtér, megvan?

Ha még friss drónos vagy, akkor figyelmedbe ajánlom azt a cikkem amiben leírtam hogy mik kellenek ahhoz hogy ma Magyarországon legálisan drónozhass.

Ha ezek megvannak, akkor mehetünk is tovább!

Itt látható a DJI Tutorials nevű csatorna ahova a DJI tölti fel az oktató videóit.

DJI oktatás

Ha DJI terméket vásároltál nekik remek akadémiájuk van amit felkereshetsz. Csak írd be Youtubera hogy DJI akadémia, keress rá a drónodra, és máris megnézheted az oktatóvideóikat. Ezek nagyon durván szájbarágósak lesznek, de nagyon hasznosak.

Ezen kívül pár unboxing videót nézz meg, vannak remek videók amikben megmutatják hogy hogyan állítsd be a drónt. Renegetg külföldi youtuber van akik nagyon hasznos infókat mondanak el a videókban. Megéri tanulni tőlük.

DJI Flight Simulator

Remek kezdeményezés, rossz kivitelezéssel. Ez egy PC-s szoftver amiben virtuális térben tudunk bármelyik DJI termékkel repkedni. Itt tudunk törni, zúzni, és akár a kontrollert is tudjuk használni. Itt bármit ki lehet próbálni amit élesben nem merünk.

Készült róla videóm is, csak erős idegzetűeknek ajánlom, mivel legalább annyira összeszedett, mint amennyire jól fut a program:

Drón tanfolyam

Rengeteg olyan tanfolyam van ami töredék áron sokkal több tudást nyújt mint az itthoni 50-60 ezer forintos kurzusok. Az egyik ilyen amit én is tanulmányozok ide klikkelve érhető el.

Drone Hungary – kép forrása: internet

Drone hungary

Ha magyar fronton maradnál, akkor a Drone hungary csatornáját ajánlom. A srácok nagyon lelkesen tolják, és nagyon segítőkészek. Nekem is rengetegszer adtak tanácsokat. Linkelem is ide az egyik videójukat ami arról szól mire kell figyelned ha télen szeretnél drónozni. Ha érdekel hogy a földön hogyan kell télen fotózni (DSLR-el), akkor szerencse hisz arról írtam egy cikket.

Persze, ezek mellett jól jöhet 1-1 tanfolyam is, hisz fontos megtanulni az irányítást. Kezdőként mindenképp félreeső területeken gyakorolj. Olyan helyen ahol nincs sok akadály, nem belváros, és kevés a járókelő.

Ha kérdésed van írd meg kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers