Mit fotózzak rossz időben? 5 tipp

Rossz idő esetén nem sok mindenhez van kedve az embernek. Film & chill & forró tea/kávé, vagy épp utómunka ezerrel. De ha épp ezekből kifogytunk, hoztam pár témát amivel ilyenkor is lehet foglalkozni, ezáltal hódolni tudunk a fotós hobbinknak.

Odakint ilyenkor minden más!

A legkézenfekvőbb ilyenkor, elhagyni a lakást és kint fotózni. Esőben, illetve hóban is nagyon remek képeket lehet készíteni. Esőben ott vannak a tükröződések mindenhol, a hónak pedig szintén megvan a feelingje.

Persze ilyenkor mindig ügyeljünk arra hogy jól felöltözzünk, illetve nem árt ehhez a projekthez egy időjárás álló szett. Ha ez nem áll rendelkezésre akkor elég kockázatos ez a pont.

Soha nem késő

De eső után is jól néz ki minden, példának hoztam egy lensball-os képet, ami bakancslistás fotóm volt. Mellesleg a lensball-hoz már megjelent egy tippek trükkök cikk.

1. Termékek, tárgyak

Személyes kedvencem alapból. Akár kialakíthatsz egy kis tárgyfotós asztalt, sátrat, vagy csak egy sarkot fehér fallal vagy háttérrel. Otthon pedig biztos rengeteg féle terméket találsz amikről készíthetsz fotót, utána mehet is a tag az adott márkának.

2. Önportré

Vagy más portréja. A lényeg hogy ha épp nincs otthon senki, akkor is portrézhatsz. Ezekhez szükséged lesz egy kioldóra, de az is megteszi ami alapból a kamerádban van, igaz azzal időzítve tudod csak lekapni a képet. Kell hozzá még egy állvány, hogy stabil legyen minden, és nem árt egy külső vaku is. Innentől kezdve már csak a kreativitásodra lesz szükséged.

szabó viktor fotó
Fotó: Szabó Viktor

3. Flatlay

Egyik kedvenc műfajom. Flatlay-nek hívjuk a felülről fotózott dolgokat. Legyen az egy asztal amin ételek vannak, vagy épp az ágyad felülről. Ehhez sem árt néha állvány ha te is szerepelnél rajta, de kézből is kivitelezhető.

4. Konyha, ételek

Fedezd fel a konyha világát. Kávé, ebéd, hozzávalók. Remek dolgokat lehet a konyhában is fotózni. Akár makrózni is lehet, ehhez nincs másra szükséged mint egy állványra, makró objektívre, vagy átalakítóra, illetve teleobival is kivitelezhető a dolog.

5. Kísérletezések

Lehet hosszú expóval, illetve mindenféle dologgal kísérletezni. Jó ez arra is hogy a szerkesztés során tudjunk többet variálni, kísérletezni.

Neked is van ötleted? Írd meg nekem kommentben! Ha pedig tetszett a cikk oszdd meg másokkal is.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers