Mi van 2019-ben a régi közösségi oldalakkal?

Egy ideje elég aktív vagyok twitteren, újra. Így eszembe jutott hogy utána kellene nézni hogy mik történtek a régen használt közösségi oldalainkkal. Bár a twitter a közhiedelemmel ellentétben korántsem halott hazánkban, sőt, most újra felszállóágban van.

Kezdjük is vele.

Twitter

A karakterlimit 140 helyett már 280 lett, így elég szépen lehet használni immár azoknak is akik nem annyira tudtak kibékülni ezzel a limittel.
Van egy keménymag akik annak ellenére hogy nem sok magyar használta elég aktívak. Mostanában pedig egyre nő az aktív magyar felhasználók száma.

Egy lista szerint a 35. helyen van a legnépszerűbb magyar weboldalak között, míg a következő közösségi oldal, nem szerepel az 50es listában sem.

Ask.fm

2010-ben jött létre az oldal. 2013-ban már napi 30 millió kérdésre válaszoltak.

Azóta alapos ráncfelvarráson esett át az oldal mióta tömegesen elhagyták a fiatalok. Új design-t kapott, és rengeteg extra funkció került bele. Lehet kérdéseket feltenni random ismeretlen embereknek, és lehet pl. kérdésben szavaztatni a követőinket. Ilyenkor 2 fotót kell feltölteni és azokra szavazhatnak.

Lehet érméket is gyűjteni amiket válaszokért kapunk, így kialakul egyfajta verseny a felhasználók között. Ezt amolyan extra like-ként lehet elkölteni.

Myvip

Az Iwiw-el ellentétben még létezik az oldal, és a statisztikák alapján nő is mostanában a látogatottsága.

Bár új regisztrálóként elég erőszakosnak éreztem az oldalt. Nem jött meg a regisztrációt visszaigazoló e-mail sem, illetve kérte a lakcímem, és egyéb ilyen nyomulós funkciók. Kb. facebookosítva lett ez is, mint az ask.fm, de hát ez várható volt. Mellesleg fun fact: még mindig van olyan funckió hogy MSN-en meghívhatod az ismerőseidet.

Bár nem vagyok szakértő a témában, ez csak amolyan kitekintés volt, mert érdekelt. Ha még több ilyen weboldal érdekel, ajánlom a Minner.hu egyik írását ahol van erről szó.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers