Mi van 2019-ben a régi közösségi oldalakkal?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Egy ideje elég aktív vagyok twitteren, újra. Így eszembe jutott hogy utána kellene nézni hogy mik történtek a régen használt közösségi oldalainkkal. Bár a twitter a közhiedelemmel ellentétben korántsem halott hazánkban, sőt, most újra felszállóágban van.

Kezdjük is vele.

Twitter

A karakterlimit 140 helyett már 280 lett, így elég szépen lehet használni immár azoknak is akik nem annyira tudtak kibékülni ezzel a limittel.
Van egy keménymag akik annak ellenére hogy nem sok magyar használta elég aktívak. Mostanában pedig egyre nő az aktív magyar felhasználók száma.

Egy lista szerint a 35. helyen van a legnépszerűbb magyar weboldalak között, míg a következő közösségi oldal, nem szerepel az 50es listában sem.

Ask.fm

2010-ben jött létre az oldal. 2013-ban már napi 30 millió kérdésre válaszoltak.

Azóta alapos ráncfelvarráson esett át az oldal mióta tömegesen elhagyták a fiatalok. Új design-t kapott, és rengeteg extra funkció került bele. Lehet kérdéseket feltenni random ismeretlen embereknek, és lehet pl. kérdésben szavaztatni a követőinket. Ilyenkor 2 fotót kell feltölteni és azokra szavazhatnak.

Lehet érméket is gyűjteni amiket válaszokért kapunk, így kialakul egyfajta verseny a felhasználók között. Ezt amolyan extra like-ként lehet elkölteni.

Myvip

Az Iwiw-el ellentétben még létezik az oldal, és a statisztikák alapján nő is mostanában a látogatottsága.

Bár új regisztrálóként elég erőszakosnak éreztem az oldalt. Nem jött meg a regisztrációt visszaigazoló e-mail sem, illetve kérte a lakcímem, és egyéb ilyen nyomulós funkciók. Kb. facebookosítva lett ez is, mint az ask.fm, de hát ez várható volt. Mellesleg fun fact: még mindig van olyan funckió hogy MSN-en meghívhatod az ismerőseidet.

Bár nem vagyok szakértő a témában, ez csak amolyan kitekintés volt, mert érdekelt. Ha még több ilyen weboldal érdekel, ajánlom a Minner.hu egyik írását ahol van erről szó.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Csatlakozás a többi 789 feliratkozókhoz

fotós kihívás 2020

53 héten keresztül 53 témát küldök, amit egy hét alatt kell elkészítened. Ha szeretnéd.

Csatlakozz!

Nap
Óra
Perc