Hogyan kerülhetek fel a Google térképére, és miért jó az nekem?

A Google térképére felkerülni jó dolog, ráadásul most még teljesen ingyenes is az egész! Kétféleképpen kerülhetsz fel te is rá:

  • Igényeld meg a helyed. A Google Cégem oldalon jelentkezz be egy megbízható google fiókoddal, és ott máris tudsz új helyet hozzáadni. Érdemes előtte csekkolni hogy már valaki hozzáadta-e céged, mert ha igen, akkor a másik pont következik.
  • Keress rá a Google térképen a cégedre, és ha már rajta vagy a térképen, akkor itt az ideje kezedbe venni az irányítást. Klikkelj a „vállalkozás igénylése” pontra. Ezután kapsz a Google-től egy levelet, amiben igazolod hogy tényleg te vagy a tulajdonosa a helynek. (ezt a címedre küldik ki, ami meg van adva a vállalkozásnál)
A Google oldalán a „vállalkozás igénylése” gombbal tudod a már létrehozott helyet hitelesíteni. Ha nincs ott ez az opció, akkor a vállalkozást már valaki hitelesített erre a címre.

Ha mindezzel megvagy kapsz is egy felületet a céges oldalon ahol tudod a nyitvatartásod szerkeszteni, ha ünnepnak érkezik hozzáadni, illetve kommunikálni a vevőkkel, posztokat kirakni, fotókat feltölteni, és ami a legfontosabb válaszolni az értékelésekre.

Miért jó ez nekem?

Az egyik leghivatalosabb csatorna amin közölheted nyitvatartásod, fontosabb infóid, weboldalad, telefonszámod. Én pl. ha megyek valahova, enni, inni, szórakozni, mindig csekkolom a helyet a térképen. Egyrészt aki nincs fent, ahhoz nem jár senki, hiszen lényegében az nem létezik. Másrészt a Google saját terméke, így a keresőben is jobb helyet fogsz elérni ezzel mint egy saját oldallal, vagy egy facebook oldallal.

A szolgáltatásod pedig lehet bármi, egy fotósnak is hasznos lehet, hiszen sokan keresnek nagyon a google-ban, és nem árt ha ilyenkor felbukkan a te neved is.

Az én Google céges oldalam így néz ki a keresőben megjelenítve:

Szabó Viktor – Google cégem oldal. A térképen ritkán jelenik meg, de a böngészőben, vagy keresőben elég jól mutat.

Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, keress bátran instán, vagy keresd fel a céges google oldalamat! 🙂

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers