Influencer balhék, és Photoshop FAIL-ek

Összegyűjtöttem pár érdekes influenceres Photoshoppos történetet. Külön már lehet találkoztatok velük, de remélem azért tudok újat mutatni. Lássuk is mit ügyeskedtek össze nekünk az insta celebek!

Az első kép majdnem biztos hogy Photoshop.

Párizsba Photoshoppolta magát, lebukott!

Johanna Olsson svéd Instagram-influencer úgy gondolta kiruccan Párizsba, bár a követőnek feltűnt hogy a 28 éves nő nem biztos hogy ott is volt. Az első kép egyértelműen Photoshop, de így az egész kirándulás hitelét vesztette.

Azt mondták rá ingyenélő. Kiakadt miután nem kapott ingyen szállást.

A helyszín egy Dublini hotel, a főszereplőnk pedig: Elle Darby, aki írt egy e-mailt a hotelnak, hogy februárban a városban tartózkodik párjával, és amikor szállási lehetőségeket kerestek, rábukkantak a helyre.
Leírta, hogy szívesen megszállnának náluk, természetesen ingyen, cserébe instán és a többi social media felületén posztolna a helyről, hogy mindenki jól járjon.

A szálloda vezetője Paul Stenson egy Facebook-posztban reagált a lány ajánlatára amelyben ingyenélőnek nevezve őt, majd megkérdezte:

„Mit gondol, ki fogja kifizetni a személyzetet, akik a kedvében járnak? Majd őket is megemlíti a posztjaiban?”

Íme a teljes levél, és a facebook poszt.

A lány 87 ezer YouTube- és 76 ezer Instagram-követőjére hivatkozott. A szálloda vezető válasza erre csak annyi volt, hogy nekik is van 186 ezer Facebook-követőjük, 80 ezer Snapchaten, 32 ezer az Instagramon, 12 ezer pedig a Twitteren, de soha nem merülne fel benne az, hogy bármit is ingyen kérjen, amiért másoknak fizetniük kell.

Igen ám,

Ahogy a levélben is látszik a hotel tulaja kitakarta a vlogger elérhetőségeit, ennek ellenére a vlogger egy videóban reagált a posztra, ezzel felfedve magát. Sajnos a videó már nem elérhető azóta, a plusz poén pedig hogy a szállodának nagyobb elérést hozott a sztori mint amit a vlogger tudott volna generálni.

Coachella Photoshoppolva

Vannak ám pozitív példák is, Gabbie Hanna instagram influencer rengeteg fotót posztolt magáról a Coachella fesztiválról. Ez a fesztivál az influencerek mekkája hiszen:

  • Vannak színes hátterek amik előtt lehet fotózkodni.
  • Elég sok híresség lép fel, de főleg az első pont számít

Később bevallotta hogy az egész egy átverés volt, nem járt ott, és még egy videót is közzétett. Zseniális szerintem.

Ehhez hasonló sztori volt anno a lány aki a Disneyland-be jutott el photoshoppal.

Természetesen vannak még kisebb nagyobb botrányok az influencerek köreiben…

Ott van például Jesse Taylor aki legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet hogy sírva jelentette be hogy törölték a több mint 100 ezres insta accountját.


Egyúttal mindenkit megkért arra, hogy ne jelentsék hiszen eddig minden pénzét az interneten keresztül szerezte és most attól fél, nem lesz több bevétele. Elmondta még azt is hogy ő nem szeretne napi nyolc órát dolgozni, és biztos benne, hogy mások tönkre akarják tenni. Korábban a McDonald’sban dolgozott, és élete viszont akkor jött egyenesbe, amikor elérte a 100 ezer követőt. Ezenkívül semmilyen munkatapasztalata nincs, ezért szerinte nem vennék fel sehova.

Biztos van még olyan sztori ami kimaradt, vagy épp meg sem írta egyik nagyobb hírportál és el lett felejtve.

Neked melyik volt a kedvenced? Írd meg kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers