A Nik Collection (DXO) reklámarca lett az egyik fotóm

A Nik Collection egy elég népszerű plugin, amit elsősorban a Photoshop-hoz használnak. Eredetileg a Google volt a tulajdonosa, később felvásárolta a DxO. Annyira hivatalos plugin, hogy az Adobe oldalán is megmlítik. Az új frissítéshez felhasználták az én fotóm is ami nagyon nagy meglepetésként ért miközben rögzítettem az új youtube videóm.

Szabó Viktor fotója a Nik Collection oldalán.

Mire jó a Google?

A Google egyik funkcióját teszteltem, amit bizonyára nagyon sokan ismernek, amikor képre tudsz rákeresni. A legnépszerűbb fotóimat töltögettem fel hogy „élőben” teszteljem mennyire működik jól, és miket találok, amikor rábukkantam erre a kampányra. Mondanom sem kell durván meglepett a dolog, nem számítottam rá. Pedig úgy indultam neki a videónak hogy lehet semmit nem fogok találni, ezt meg is jegyeztem a videó elején.

A videóban 15:00-hoz kell tekerni, a Nik collectionos részhez, de a leírásban is megadtam a linket ehhez.

Miért keresek amúgy képekre?

Fotósként könnyű és ingyenes módszer ez a képeid visszakövetésére, megnézni merre jártak, ki publikálta őket. A legtöbbször credit azaz fotós megjelölése nélkül teszik sajnos ezt, de ez az internet nevű dolog már csak ilyen. Több érdekességbe is belefutottam a videó felvétele során.
Emellett ha látunk egy kamu Facebook vagy Tinder fiókot, vagy kamunak kinézőt, egyszerűen tudjuk csekkolni hogy nem-e egy mexikó szappanoperaszínész képét használja az illető, mert ha igen, akkor bizonyára nem valós profilról beszélünk.

Nik Collection x Szabó Viktor

Behance projekt is készült a fent említett ügyből, ez az első feltöltött munkám ott: megnézem

Szorosan kapcsolódó cikkek ehhez a témához:

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers