Hogy nézne ki a fotóm a falon: A mockupok világa

Korábban született már egy cikk ebben a témakörben „Hogy nézne ki a fotom a falon?” címmel. Ott azt mondtam hogy a Photoshop nem opció, túl időigényes és stb. Időközben viszont rájöttem hogy a jó eredményhez sajnos elengedhetetlen, így egy ideje abban dolgozom én is.

Mi az a mockup?

Szó szerinti fordítása: mintadarab. Amúgy általában egy .psd file, ami látványtervek elkészítésére alkalmas kreatív sablon. Előre elkészített design-ok bemutatására alkalmas. Ha pl. van egy pálinkacímkénk és meg szeretnénk nézni milyen lesz a valóságban, akkor könnyen ráhelyezhetjük egy pálinkásüvegre ennek segítségével.

Mellesleg egy ilyen mockup már az én webshopomból is letölthető. Ha ide kattintasz eléred.

Artboard studio

A Photoshop és a Pictorem netes oldal megoldásai között azonban van még egy böngészőben is járható egyszerű és minőségi megoldás. Ez pedig nem más mint az Artboard studio nevű oldal.

Egy egyszerű bejelentkezés után már meg is kezdhetjük a látványterveink készítését az előre legyártott sablonok alapján. A photoshophoz hasonlóan itt is kapunk layereket, ám a használata jóval egyszerűbb annál. Stock fotókkal is dolgozhatunk illetve saját fotót is tudunk feltölteni, nagyon testreszabható.

Van ingyenes, illetve fizetős verziója is, értelemszerűen az ingyenes verzió nem használható fel kereskedelmi célra, és még más extrák sem vehetőek igénybe, viszont ami pozitív a szűkmarkúaknak hogy korlátlan export van a free verzióban is már.

Az oldalt egyébként teszteltem videóban is:

Próbáld ki te is! Ha pedig vélemény vagy kérdés van, tedd fel kommentben, vagy dobd át instán. Köszi a figyelmet.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers