Legyél PROFI a fotós oldalakon!

Regisztráltál egy fotós oldalra de nem tudod hogy kezdj neki? Összeszedtem pár tippet, amivel biztosan több nézőt szerezhetsz, és jobban teljesíthetsz már az első feltöltött fotóddal is!

Hogyan kell használni a fotós oldalakat?

Egy cikkből indultam ki amit az 500px készített azoknak akik újak az oldalukon. Egy videót is készítettem hozzá amiben részletesen kifejtettem például azt is hogy hogyan működik az instagram. Természetesen a videóban sokkal részletesebben beszélek az itt lent felsorolt pontokról.

Első pontunk: Csak a legjobbat!

Fontos hogy az ilyen oldalakra csak a legjobb fotóinkat töltsük fel. A legtöbb helyen nagyon limitálják is free verzióban hogy hány képet tölthetsz fel. Az 500px-en heti 7 fotót, a Youpic oldalán napi 1 fotót tölthetsz fel. A Flickr-en pedig összesen 1000 képed lehet a profilodon, így mindegyik oldalra célszerű tényleg a legjobbakat feltölteni.

Második: Napi egy fotó

A feltöltési korlátok miatt is fontos ez, mondjuk premiumként már feloldhatóak ezek. Egy valami viszont premiummal sem oldható meg, ugyanis ha egymás után több fotót töltünk fel akkor a második fotó gyengíti az elsőt így kevesebb emberhez jut el majd a poszt, amit ugye nem szeretne senki. Emellett fontos az időzítés is, de ezekről részletesen a videóban beszéltem is.Kapcsolódó cikk: Megéri a premium előfizetés a fotós oldalakon? – Teszteltem a legnagyobb fotós oldalakat, premium felhasználóként is.

Harmadik pont: Minden adatot adjunk meg!

Fontos, töltsük ki feltöltésnél az adatokat. A helyet, a címet, adjunk érdekes leírást és adjunk meg releváns tag-eket. Látszólag nem tűnnek ezek fontosnak, pedig nagyon sokat segítenek.

Negyedik pont: Négyzet mindenekfelett!

A legtöbb oldal igyekszik egységesen megjelenni így sokszor levágja az „előnézeti képet” legtöbbször négyzetre. Ilyen az instagram is. Emiatt fontos hogy a témát ne komponáljuk a kép legszélére.

Fotó: Szabó Viktor

Ötödik: Porfólióra fel!

Ha oldalunk portfólióként funkciónál, idővel távolítsuk el régebbi, elavult, „már nem annyira jó” fotóinkat. Mindenki fejlődik és változik, így értelemszerűen a legjobb és legújabb arcunkat kell mutatni.

Hatodik: Vízjelezzünk

Sokan ellophatják a fotóinkat, ezt megelőzve helyezzünk el szolid vízjelet. Ne legyen hivalkodó, és nagyon nagy.

Hetedik: Biztosan készen vagy?

Ha kész a fotónk ne töltsük fel azonnal! Várjunk vele, aludjunk rá egyet, és ha másnap is tökéletes, és hibátlan, akkor töltsük fel.

Ezek az én tippjeim, ha neked is vannak mondd el nekem, és ha olyan a tipp, akkor kiegészítem vele a cikket!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers