Tilos drónozni Budapesten a Hableány mentése miatt

Korábban kiadott egy közleményt a légtér.hu amiben leírták hogy a Duna egyes szakaszain tilos drónozni, a Hableány mentési munkálatai miatt. Egyrészt ne zavarjuk őket, másrészt tilos, és pont.

Légtérkorlátozás érvényes előreláthatóan 2019. június 16-ig GND-3500′ AMSL magasságig a Duna vonalában az Óbudai-szigettől Csepel-sziget északi részéig, körülbelül 3 km szélességben. A képen látható légteret az A1762/19 NOTAM szerint csak a rendőrség által engedélyezett, valamint az LHBP-re érkező és az onnan induló légijárművek vehetik igénybe.

A pirossal bekeretezett részeken tilos repülni.

Mégis alig kellett pár nap és máris megszegte valaki.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai 2019. június 9-én 16 óra 12 perckor a dunai hajóbalesettel kapcsolatos mentésben részt vevő egységek jelzése alapján intézkedtek egy 44 éves férfivel szemben az Árpád híd pesti hídfőjénél. A férfi egy általa vezérelt drónt légtérhasználati engedély nélkül reptetett a híd vonalában. A férfi a reptetés tényét elismerte, vele szemben a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt. ​

Írja a rendőrség. Forrás: police.hu

Kint van a TEK is a helyszínen

Azóta a TEK is kiadott egy közleményt, bekarikázták a térképen a tiltott részt. Mellesleg ők is kint vannak a helyszínen, látnak, és hallanak mindent. Szóval ezért és a kapott büntetésért sem érdemes kint repülni.

Rossz szabályzás

Nem működik rendesen a drónos szabályzás, de ez nem indok arra hogy tiltás esetén is reptessük drónunkat. Ha valamit tilos akkor azt tilos. Remélem nem vezet ez az incidens ahhoz hogy még szigorúbb lesz a szabályzás és esetleg elkezdik majd büntetni a drónosokat a légtér hiányában.

A balesetről röviden

Az indextől idézem röviden a balesetet: Szerda este negyed 10-kor felborult és elsüllyedt egy hajó a Dunán Budapesten a Margit hídnál, miután összeütközött egy szállodahajóval. Éjjel fél 1-kor a Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, legalább 7 ember halt meg, 7 embert kórházban ápolnak, 21 embert pedig nagy erőkkel keresnek.

Arra kérek mindenkit ossza meg ezt a cikket drónos ismerőseivel! Köszönöm.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers