Hogyan fotózz egyedien látványosságot?

Ha azt mondom hogy fotó a Parlamentről, akkor melyik fotó ugrik be elsőnek? Nekem az amelyik a túlpartról van fotózva, szépen korrigálva van a perspektíva és kékórában készült.

Fogadjunk hogy 3 perc alatt sikerül olyan fotót találnom egy nemzetközi fotós oldalon amiről beszélek.

Kb. fél perc volt és meg is találtam a görög Jason Blackeye fotóját:

Fotó: Jason Blackeye

Akkor mégis mit lehet tenni? Hogyan tudunk egyediek lenni? Erre kerestem a választ.

Utazás előtt

Érdemes meglesni pl. az instagramon, vagy fotós oldalakon azokat a helyeket ahova megyünk. Szinte biztos hogy lesznek profi fotósok akik már jártak ott. Esetleg olyanok is akik ott élnek, így minden nap tudnak fotózni, így akár ködben, hóban, fagyban, naplementében is születhetnek képeik, míg egy egyszerű turistának nincs lehetősége mindent megtapasztalni.

Emellett biztos hogy megtalálják ezek a fotósok a legelőnyösebb szöget. Nézd meg jól magadnak és szerintem az a legjobb ha ebből a szögből is lefotózod az adott látványosságot. Jó összehasonlítási alap.

A helyszínen

Ha már ott vagy, akkor nézz szét. Keress olyan látószöget amit még nem láttál. Lehet hogy okkal nem készül fotó abból a szögből amit találsz (mert előnytelen) de ezt addig nem tudhatod amíg nem próbálod ki.

A bőség zavara

A napokban az Anker közt szerettem volna lefotózni. Instán meg is néztem hogy ki milyen képet készített róla. Vannak amúgy tök érdekes fotók, amik szinte koppra ugyanolyanok.

Pl. itt az első két kép is szinte ugyanaz, pedig két másik felhasználó töltötte fel. Ezért is érdemes játszani a szögekkel.

Az Anker köz geo-tag legutóbbi képei instagramon.

Az igazi

A végén persze lehet az a szög lesz a legjobb amit oly sok ember meglőtt. Ilyenkor érdemes kicsit belevinni saját magunk. Valami olyat csinálni amivel kitűnünk a tömegből, és amik igazán mi vagyunk.

Sokszor elég egy kis apróság is ami feldobja a képet.

Elég rövidke kis cikk lett, de hátha segít abban hogy kisit kreatívabb fotókat készítsetek az „agyonfotózott” témákról.
Ha van véleményed, írd meg kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers