Miért törölték a facebook vagy instagram fiókom?

Az elmúlt időszakban rengeteg magyar felhasználónak tűnt el az instagram vagy épp a facebook fiókja. Rengeteg hírportál lehozta a hírt. Sokan elég nagy balgaságokat írtak, miszerint ez valami magyar szabályozás. Megnyugtatok mindenkit, az egész világon törlődtek accountok. A facebook még nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben, de picit körüljárjuk mit lehet ilyenkor tenni, és milyen teóriák keringenek a neten.

Vegyük sorra mi okozhatja a törlést

Huawei

Felmerült hogy elég sok a Huawei felhasználó. De megjelentek mellette az iPhone-osok is szóval ez a teória meg lett cáfolva.

Kamu hírek

Sokan arra gyanakodtak hogy kamu hírek megosztása után járt a törlés, viszont sok olyan ismerősöm van akik szinte semmit nem osztottak meg, és kommentelni / lájkolni sem nagyon szoktak. Ez is cáfolva.

Nem volt feltöltve személyi

Elvileg nem megerősített fiókokat, és azokat tötölte akik nem igazolták vissza az e-mail címet. Ebben lehetne valami ha nem lenne olyan facebook oldalam ami full kamu, és nincs megerősítve a mail cím. Szóval én ezt is elvetném.

A személyit pedig akkor kell megadni a facebooknak ha politikai tartalmakkal szeretnénk interaktálni. Elvileg nem kötelező

Sokaknak törölték a facebook profilját és instagram oldalát. Fotó: Szabó Viktor

Mit tegyél ha megtörtént a baj?

Elvileg az eszközeid is letiltja, így tudok olyanról aki nem is tud visszalépni jelenleg semilyen facebook fiókkal a mobilon. Olyan ismerősöm is van akinek a kommentjei nem jelennek meg az új facebookon sem.


Ezt tudod tenni ha törölték a profilod:

  1. Kattints erre a linkre. (Csak akkor fog működni, ha az adott eszköz böngészőjében nincs senki bejelentkezve semmilyen Facebook profillal.)
  2. Add meg a bejelentkezéshez használt email címed vagy telefonszámod.
  3. Add meg a regisztrációkor a Facebooknak megadott teljes neved.
  4. Várj, amíg a moderátorok felülvizsgálják és reagálnak.

Körüzenet?

Nem, nem kell Mark-nak utalni, az összes ilyen körüzenet kamu, mint mindig. A facebook nem fog pénzt kérni tőled, hiszen azzal keresi a kenyerét hogy te fent vagy rajta.


Egyébként érdemes szétkapcsolni most az instagram oldalunk a facebooktól. Nehogy mindkettő elvesszen egyszerre.

Ha visszakaptad a fiókod, vagy te is elvesztetted, írd meg üzenetben nekem, vagy itt kommentben!


Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers