Hogyan jelöljük instagram sztoriban a fizetett hirdetést?

Eddig is láthattunk olyan fiókokat akik a sztorijuk bal felső sarkában elhelyezhettek jelölést arra vonatkozóan hogy szponzorált-e a sztori. Ilyenkor az jelent meg a nevük alatt hogy „paid partnership.. cégnév”.

Eddig erre csak nagyobb accountoknak volt lehetőségük. A napokban viszont elérhetővé vált mindenki számára. Két account kell hozzá, be is mutatom hogyan zajlik az egész.

Itt látható a funkció élesben. Teszteltem gyorsan.

Creator fiók

Csak a Creator fióktípussal lehet ezt megvalósítani. A fizető félnek pedig business fiókkal kell rendelkeznie. Első körben a business fiókkal foglalkozzunk, nálam ez az @szvinsta accountom.

Itt megkeressük a beállításokBusiness és Branded content menüpontot. Itt megadjuk a Creator fiókunk nevét aki nálam a @vmxofficial.

Átváltunk a creator fiókba, és ott máris mehet a fizetett promóció. A sztoriban a linkeknél jelenik meg a funkció, beírjuk az előbb engedélyezett partnert és máris megkaptuk a jelölést.

A hirdető is kap infókat

A hirdető kap az értesítéseknél egy Branded content menüpontot ahol csekkolni tudja az épp futó partnereket. Jól töltötték-e fel, minden stimmel-e, stb.

Szerintem remek funkció, azt nem tudom visszavesz-e a sztori eléréséből úgy mint a #hidetés, de majd kiderül rendes használat közben.

Az értesítések fülnél találjuk a menüpontot a hirdető félnél.
Itt pedig felsorolva láthatjuk ha több fizetett story is fut éppen. Jelenleg nálam csak egy volt.

Szerinted jó dolog hogy most már bárki használhatja ezt a funkciót? Írd meg kommentben a véleményed!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers