Mi kell egy sikeres Behance projekthez?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Mi szükséges ahhoz hogy egy sikeres Behance projektet készítsünk? Ugye ezen a platformon a legnagyobb elismerés ha kiemelik a projektünk.

Korábban a videós teszt során erről részletesebben is beszámoltam (ide kattintva eléred a cikket amiben erről írtam, és ahol a videó is található.)
Szóval most összeszedtem mi kell ahhoz hogy egy sikeres projektet hozzunk létre.

Megnyerő borítókép

Mivel kézzel válogatják ki a legjobb projekteket, így két fontos pont van amit elsőként elhoztam, az egyik ilyen a borítókép.

Válasszunk minél jobb képet, illetve használjunk minél kevesebb szöveget. Persze ezek csak jótanácsok, a lényeg hogy megnyerő legyen a projektünk.

Plusz tipp, itt nagyon NEM jó ha olyan képet állítunk be borítóképnek ami később nem lesz benne a projektben.

Videós projekteknél mondjuk célszerű egy képernyőfotót készíteni, a legjellemzőbb jelenetről, vagy arról amelyikkel jellemeznénk a videót.

Megnyerő cím

A címre is fontos odafigyelni, jól értelmezhető, és figyelemfelhívó címeket adjunk, amik ne legyenek túl hosszúak se.

Jelenleg ezek a legfrisebb kiemelt projektek a Behance oldalán Photoshop és Lightroom kategóriában.

Projekt felépítése

A Behance csapata szerint egy sorozat 6-20 képből álljon, vagy pedig 3-4 képernyőből lefelé. Nagy felbontású képeket érdemes használni, jó minőségben, és vízjel nélkül. Minimum 1400px szélesek legyenek a képek.
Én mondjuk sokáig vízjeleztem a projektjeimet, de azt tanácsolják ne tegyük. Le is szoktam róla egy ideje.

Csak kész projektet tegyünk közzé, olyat ami már 100%-os. A későbbi módosítások már senkit nem fognak érdekelni, főleg nem azokat akik átnézik a projekteket. Van lehetőség vázlatot létrehozni, így akár napokig is csiszolhatjuk a projektet mielőtt az megérkezik a nyilvánosságra.

A projekt részletei, leírása

Leírás

Adjunk meg leírást. Ez fontos, hiszen sokan szeretik elolvasni mi volt a cél a projekttel, milyen eszközökkel készült, mikor, miért, hogyan.

Fontos tipp: Az apró leírás kötelező, hosszú szövegek viszont nem feltétlen kellenek a projektbe. Ha nem olyan jó az angolunk, akkor igyekezzünk a munkánkat kidomborítani és ne írjunk sok szöveget a projekt részre, vagy épp ne is írjunk semmit.

Eszközök

Megadható hogy milyen eszközökkel készült a projekt. Ezt nem érdemes elfelejteni, hiszen ez alapján is kaphatunk kiemelést, az adott program képviselőjétől.

Dróntól kezdve minden eszközt megadhatunk. Szoftvereket, illetve hardvereket is. Ami nem található a rendszerben azt is beírhatjuk.

Kategóriák

Jól bekategorizálni nehéz a projekteket, de nem lehetetlen. Ez is egy fontos szempont, hiszen ha rosszul kategorizálunk, az adott kategória kurátora nem fogja kiemelni a projektet, mivel nem oda való.

Tag-ek

Nem az instán vagy! 🙂 Ezt ne felejtsd el. Próbálj jó, hasznos, és releváns tag-eket adni, olyanokat amiket pl. instagramon nem használsz. Teljesen más világ ez az oldal.

Csapat, iskola, vagy cég

Ha olyan iskolában tanulsz, vagy olyan cégnél akik nagy hangsúlyt fektetnek a Behance oldalra, akkor jelöld meg őket is, illetve ha mással közös a munka akkor arra is van lehetőséged.

Emellett csatlakozhatsz különböző team-ekhez, egy magyar teamről én is írtam korábban (ide klikkelve tudod elolvasni).

A team-ben lévő tagok egymást erősítik, így szerintem megéri 1-2 team-et megnézni és csatlakozni, plusz érdekes projektek és emberek felfedezésére ad lehetőséget.

A marketing itt sem maradhat el

Fontos természetesen itt is a marketing. Így az is fontos hozzávaló egy sikeres projekthez. Meg persze, amiről még nem volt szó, jó projekthez, jó alapanyag sem árt. Talán ez utóbbi a legfontosabb.

Update

Közben nekem is megérkezett több kiemelésem is, ebben a videóban pedig az első kettőről számoltam be:

Ha hasznos volt a cikk oszdd meg másokkal is. Ha pedig van, mondd el véleményed kommentben.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Csatlakozás a többi 789 feliratkozókhoz

fotós kihívás 2020

53 héten keresztül 53 témát küldök, amit egy hét alatt kell elkészítened. Ha szeretnéd.

Csatlakozz!

Nap
Óra
Perc