behance projekt kiemeles

Mi szükséges ahhoz hogy egy sikeres Behance projektet készítsünk? Ugye ezen a platformon a legnagyobb elismerés ha kiemelik a projektünk.

Korábban a videós teszt során erről részletesebben is beszámoltam (ide kattintva eléred a cikket amiben erről írtam, és ahol a videó is található.)
Szóval most összeszedtem mi kell ahhoz hogy egy sikeres projektet hozzunk létre.

Megnyerő borítókép

Lesz olyan pont amit a Bahence csapatától idézek, az első pont is ilyen. Mivel kézzel válogatják ki a legjobb projekteket, így 2 fontos pont van amit elsőként elhoztam, az egyik ilyen a borítókép.

Azt tanácsolják hogy válasszunk minél jobb képet, illetve használjunk minél kevesebb szöveget. Persze ezek csak jótanácsok, a lényeg hogy megnyerő legyen a projektünk.

Plusz tipp, itt nagyon nem jó ha olyan képet állítunk be borítóképnek ami később nem lesz benne a projektben.

Videós projekteknél mondjuk célszerű egy képernyőfotót készíteni, a legjellemzőbb jelenetről, vagy arról amelyikkel jellemeznénk a videót.

Megnyerő cím

A címre is fontos odafigyelni, jól értelmezhető, és figyelemfelhívó címeket adjunk, amik ne legyenek túl hosszúak se.

Jelenleg ezek a legfrisebb kiemelt projektek a Behance oldalán Photoshop és Lightroom kategóriában.

Projekt felépítése

A Behance csapata szerint egy sorozat 6-20 képből álljon, vagy pedig 3-4 képernyőből lefelé. Nagy felbontású képeket érdemes használni, jó minőségben, és vízjel nélkül. Minimum 1400px szélesek legyenek a képek.
Én mondjuk vízjelezem a projektjeimet, de azt tanácsolják ne tegyük.

Csak kész projektet tegyünk közzé, olyat ami már 100%-os. A későbbi módosítások már senkit nem fognak érdekelni, főleg nem azokat akik átnézik a projekteket. Van lehetőség vázlatot létrehozni, így akár napokig is csiszolhatjuk a projektet mielőtt az megérkezik a nyilvánosságra.

A projekt részletei, leírása

Leírás

Adjunk meg leírást. Ez fontos, hiszen sokan szeretik elolvasni mi volt a cél a projekttel, milyen eszközökkel készült, mikor, miért, hogyan.

Eszközök

Megadható hogy milyen eszközökkel készült a projekt. Ezt nem érdemes elfelejteni, hiszen ez alapján is kaphatunk kiemelést, az adott program képviselőjétől.

Dróntól kezdve minden eszközt megadhatunk. Szoftvereket, illetve hardvereket is. Ami nem található a rendszerben azt is beírhatjuk.

Kategóriák

Jól bekategorizálni nehéz a projekteket, de nem lehetetlen. Ez is egy fontos szempont.

Tag-ek

Nem az instán vagy! 🙂 Ezt ne felejtsd el. Próbálj jó, hasznos, és releváns tag-eket adni, olyanokat amiket pl. instagramon nem használsz. Teljesen más világ ez az oldal.

Csapat, iskola, vagy cég

Ha olyan iskolában tanulsz, vagy olyan cégnél akik nagy hangsúlyt fektetenek a Behance oldalra, akkor jelöld meg őket is, illetve ha mással közös a munka akkor arra is van lehetőséged.

Emellett csatlakozhatsz különböző team-ekhez, egy magyar teamről én is írtam korábban (ide klikkelve tudod elolvasni).

A team-ben lévő tagok egymást erősítik, így szerintem megéri 1-2 team-et megnézni és csatlakozni, plusz érdekes projektek és emberek felfedezésére ad lehetőséget.

A marketing itt sem maradhat el

Fontos természetesen itt is a marketing. Így az s fontos hozzávaló egy sikeres projekthez. Meg persze, amiről még nem volt szó, jó projekthez, jó alapanyag sem árt. Talán ez utóbbi a legfontosabb.

Update

Közben nekem is megérkezett az első illetve második kiemelésem is, ebben a videóban beszámoltam róla:

Ha hasznos volt a cikk oszdd meg másokkal is. Ha pedig van, mondd el véleményed kommentben.