6 ok amiért megéri nevezned fotós versenyekre

Összegyűjtöttem pár indokot hogy miért is éri meg nevezned fotós versenyekre. Az internetnek hála rengeteg helyi és nemzetközi fotós versenyre tudsz akár ingyen is nevezni. Nincs más dolgod mint megtalálni ezeket.

Az egyik ilyen oldal amiről már készítettem tesztet a Gurushots. A tesztet ide klikkelve tudod elolvasni, illetve megnézni a videót is amit készítettem róla.

1. Irányt mutatnak

Nincs ötleted mit fotózz? Különböző témákban indulnak versenyek így ha épp ihlet hiányban szenvedsz jó dolog felnézni egy ilyen oldalra. Rengeteg téma, amik lehet eszedbe sem jutnának, de most még verseny is van rájuk. Ugye milyen kényelmes? Kettőt egy kattintással.

2. Lépj ki a konfortzónából

Lehet épp nem csavarokat fotóznál a konhyakövön, de hát a kihívás az kihívás. Te megmutatod hogy ilyen fotót is lehet készíteni. Remekül kiszakítanak a konfortzónából ezek a versenyek, csak nyitottnak kell lenned rájuk.

Ez jól jöhet akkor ha épp nem érzed magad annyira kreatívnak. De 9 tippet adtam már arra hogy hogyan törhetsz ki ebből. Elolvasom.

3. Fejlődsz

A tökéletes fotóval lehet csak nyerni, nem? Lehet pont egy fotós verseny miatt fogsz új technikákat elsajátítani, amik szintén hasznosak lehetnek a későbbiekben. Minél tökéletesebb a fotó, annál több esélyed van nyerni is vele.

Ugyanakkor egyedinek és kreatívnak is kell lenned. Ezekben is fejlődést kínál 1-1 ilyen alkalom.

Fotó: Nicolas Hoizey

4. Nyeremény, inspiráció

Nyerhetsz nagy dolgokat. Ha pedig nem sikerült elvinned a fődíjjat, még mindig inspirálhatnak a nyertesek képei. Mindkettő jól jöhet a későbbiekben.

5. Visszajelzés

Bár sok oldalon nem jön elég visszajelzés, egy-egy verseny remek alkalom arra hogy megnézd a nagy többségnek mennyire tetszik a fotód. Meg fogsz lepődni melyik fotók mennek és melyikek nem. Nem biztos hogy a szerinted legjobb fotód lesz a nyerő. Ez az izgalmas benne.

6. Sok szem, többet lát

Nagy az esélye hogy felfedez valaki, illetve ha nyersz elég sok megtekintést és megkeresést kaphatsz. Ilyen volt nekem is az 500px fotókiemelésem. Rengeteg visszajelzés érkezett, és 1-2 megkeresés is.

Fontos, NE nevezz olyan versenyekre ahol:

  • Nagy a nevezési díj
  • Elvesztheted a fotó jogaidat
  • Nem megbízható weboldal

Ahova nevezhetsz:

  • Világmárkák által létrehozott versenyek: Sony, Nikon, National Geographic
  • Gurushots
  • Photocrowd

Hallgasd meg podcast-ben!

A Kék Óceán podcast keretein belül az egyik epizódban beszéltem a fotós versenykről. Hallgasd meg.

Te neveztél már fotós versenyekre? Ha igen, nyertél? Kommentben írd meg!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers