Elképesztő, így drónozott Varga Viktor a Szigeten

El­ké­pesztő, be­re­pül­he­tett a Szi­get Fesz­ti­válra Varga Vik­tor – írja a Ripost. Majd a kötelező szalagcím után kiegészíti az újság azzal hogy a drónok használata szabályokhoz van kötve, ami nagyon helyes is.

Pár napja próbálgatja drónját

A cikkből idézek pár fontosabb részletet:

Bár még csak pár napja próbálgatja az eszközt, közösségi oldalán minden felvételt megmutat a rajongóinak. Többek között a budapesti napfelkeltéről készített eddig videót a Szabadság hídnál, de a Sziget Fesztivál szombati napjára is berepülhetett. Az énekes szerint a mai technikának köszönhetően minden engedélye megvan ahhoz, hogy a város felett repüljön.

Illetve saját szavaival így fogalmazott:

Engedély nélkül ma már nem is lehet repülni, olyan rendszerek vannak, amelyek egyből beazonosítanak. Ráadásul Magyarországon zónák szerint van lehetőség drónnal repülni, ahová külön be kell regisztrálnod magad, különben a gép fel sem tud szállni”

Azt is írták még hogy különösen figyelt a a biztonságra mikor gépet vett. A sok szenzor miatt lehetetlen például lezuhanni, vagy nekimenni valaminek.

Az viszont kimaradt neki a használati útmutató olvasásakor, mert feltételezzük hogy elolvasta, hogy sötétben mint ahogy a Szigeten is repült nem működnek a szenzorok.

Szóval, sötétben nagyon könnyű lett volna lefejezni valakit a 75 ezer fős tömegből.

Szabályok

Illetve a szabályzás tudásának teljes hiánya is felfedezhető a nyilatkozatban. Lehet engedély nélkül is repülni, a drón felszáll, mint ahogy a kocsi is elindul jogsi nélkül. Pedig ez nem így van.

Milyen hatással van ez a hazai drónos közösségre?

Folyamatosan próbáljuk többedmagammal javítani a drónosok megítélését. Ez a cikk nem segít a helyzeten, sőt, megmutatja hogy vannak felelőtlen embertársaink is. Akik nem épp előre lendítik szerintem a 2020-as új dróntörvényt.

Folyamatosan igyekszem én is hasznos cikkeket megosztani drón témában.

Ilyen volt most nemrég a Balatoni drónozás veszélyeire figyelmeztető cikk is.

A Hableány mentési munkálatai alatt is írtam egy cikket, amit hírlevélben is megkapott mindenki, azért hogy ne zavarja senki az ottani munkát.

De volt szó légtérről is, és arról is hogy hol lehet megtanulni felelőségteljesen és biztonságosan drónozni.

A teljes újságcikkről itt van egy fotó:

Neked mi a véleményed erről?

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers