Miért érdemes a Pinterestet használni?

Utánajártam miért és hogyan érdemes használni a Pinterest oldalát. Hazánkban kevesen használják üzleti célokra, de most itt ebben a cikkben ezekről is szót ejtek. Ugyanis,

Két fő profil

Két fő profillal tudsz regisztrálni. Értelemszerűen személyes profillal, és üzleti profillal. Ezt később tudod változtatni is mint az instagramon.

De lássuk, miért érdemes Pinterestezni?

  • Több mint 250 millióan használják
  • Új ötleteket, inspirációkat, szép dolgokat keresnek rajta az emberek, amiket kollekciókba rendeznek.
  • Itt még számít valamennyire a tartalom. Facebookon és társain már csak az számít mennyit költesz hirdetésre, nem pedig az hogy milyen jó a tartalmad.
PRO TIPP: Igyekeztem a cikkben elrejteni pár képet hogy később mehessenek Pinterestre. Ide klikkelve eléred az én oldalam.

Mi az a Pin?

A cikket egyébként a Pinterest oldaláról szerzett információk alapján írom meg (amik elég szegényesek és összeszedetlenek), szóval ez itt a hivatalos definíció arra hogy mi is az a pin:

A pinek vizuális könyvjelzők, amelyek az internet minden szegletét behálózzák. Amikor egy pin felkelti az érdeklődésedet, rákattintva további információkat tudhatsz meg róla.  

Időzítés

A Pinterest szerint hetente egyszer érdemes új Pineket létrehozni, megfelelően kitölteni mindent. Egy régebbi cikkben viszont azt olvastam érdemes olyan pineket is a kollekciónkhoz adni amik nem feltétlen a saját weboldalunkra mutatnak.

Ugyanis lehetőség van az üzleti profilnál összekapcsolni a fiókunkkal a webhelyünk. Ebben az esetben látjuk a statisztikáink, az átkattintásokat, és egyéb részleteket. Szerintem ha valaki üzleti fiókot kezel, annak mindenképp érdemes ezt az összekapcsolást megtenni.

Milyen egy jó pin?

Érdemes 2:3 képarányban felrakni a pineket pl. 1000x15000px. Ezek akkor érik el a legjobb eredményt ha állóképek. Ugye ez bármelyik felfelé görgető platformon jól jön.

Ugyanakkor ezt is a pinterest tanácsolja:

Olyan képeket tölts fel, amelyeken kiemelt helyen szerepel a terméked vagy a szolgáltatásod. Kerüld az absztrakt képeket, illetve az olyan életmódot bemutató fotókat, amelyek nem kapcsolódnak a márkádhoz.   

Ezzel nem teljesen értek egyet. Az absztrakt képek is lehetnek jók, és azok is kapcsolódhatnak a márkádhoz vagy munkásságodhoz. De tény hogy a populárisabb dolgok sokkal jobban mennek mint a művészi összetett dolgok.

Feliratok

Ha a fotón feliratokat helyezel el akkor érhető, olvasható legyen, illetve gondolj a mobilosokra is. A jobb alsó sarokba ne helyezz feliratot.

Még több tipp?

Ezen a ponton feladtam a Pinterest súgóját, leírásait, nem igazán adnak sok hasznos tippet. Mondjuk ez a cikk nem is tippeknek készült, inkább csak fel szerettem volna hívni a figyelmet arra hogy érdemes ezt a közösségi oldalt is használni, mert sok lehetőség van benne. Persze, ha van rá érdeklődés leírom a saját tippjeimet is egy következő cikkben.

Egyébként az én személyes rekodrom az az 51.000 havi megtekintés volt, született is egy cikk róla:

(A cikkben még 47k volt, nem gondoltam hogy lesz több is.)

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers