Hogyan fotózzunk tűzijátékot?

A tűzijáték fotózás kiszámíthatatlan. Pont emiatt érdemes felkészülni, és elsajátítani minden apró tippet és trükköt. Szóval kezdjünk is neki!

Mi kell hozzá?

Mit pakoljak be? Mire lesz szükségem? Egy állvány mindenképpen kell. Pótakksi sem árt, mivel a hosszú expozíciós idővel készült képek jobban eszik az akkumlátorodat, mint ahogy megszokhattad.

A stabilitás érdekében ha van vezetékes, vagy vezeték nélküli távkioldód az is jöhet.

Fotó: Yolanda Sun

ISO és zajcsökkentés

ISO 100. Vagy a lehető legalacsonyabb. Mivel hosszú expóval dolgozunk, nem szükséges ezt az érdeket meghaladni. Kapcsoljuk ki a hosszú expó alatti zajcsökkentést is. Erre sem lesz szükségünk.

Minden M

Használj manuális fókuszt, és manuális beállításokat. A rekesz f5.6 illetve f8 körüli legyen, de ez kamera és objektív függő.

Fotó: Trent Szmolnik


Zársebesség 2-10mp. Ezt is befolyásolja a felszerelésed, és az idő is. Ki kell tapasztalni. Ha van ND szűrőd, azt is használhatod ilyenkor.

Kapcsolódó cikk ha még kék órában fotóznál. Egyáltalán mi az a kék óra? »

Az első pillanat

Eleinte még nincs sok füst. Szóval érdemes hamar érkezni a helyszínre, és már az elején „tüzelni”. A végén már sok lesz a levegőben a füst. Van amelyik képnek persze jól áll majd ez is.

Helyet úgy válassz, hogy beleférjen a tűzijáték a látószögedbe. Plusz a helyek miatt is érdemes hamar megérkezni a helyszínre, hiszen ha beállnak eléd, vagy nincs hely az állványodnak, akkor nehéz megoldani a fotózást.

tűzijáték tofózás
Fotó: Szabó Viktor

Tippek trükkök

Remélem tudtam segíteni. Ha nem akarsz ilyen tippekről és trükkökről lemaradni, akkor iratkozz fel a hírlevélre.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers