Hol csináljak fotós porfóliót?

Ha fotós vagy kötelező egy portfólió. Minimum. A leendő ügyfeleid ugyanis itt fogják megnézni a munkáid, és az alapján fogják eldönteni hogy szeretnének-e veled együtt dolgozni, vagy sem.

A legnehezebb dolog

Összeállítani egy profi, tökéletes portfóliót nagyon nehéz dolog. Az egyik legnehezebb ami a fotóst érheti. Ugyanis lesznek kedvenc képek, lesznek olyan képek amik számunkra kedvesek, viszont ilyenkor teljesen objektíven kell vizsgálni a képeket, így lehet hogy egy-egy kedvenc fotót ki kell dobni a portfólióból.

Jelenleg így néz ki a szaboviktor.com ahol a portfólióm is van.

Az én portfólióm jelenleg így néz ki. Elég erős átalakításra szorul, és tudom is merre felé fogok haladni. Már dolgozom rajta. Itt még a régi logo-m van, vagy valami olyasmi, illetve a képek is elavultak már és nincs mobil nézet sem.

Webfejlesztő tudás

Úgy gondolom saját webfejlesztőt, webmestert bérelni sok esetben nem annyira éri meg. Fotósként azt tapasztaltam nem a legjobb döntés.

Ha készít egy profi weboldalt, azt egy átlag felhasználó nem biztos hogy tudja frissítgetni. Mindig a webmesternek küldözgetni a fotókat pedig hosszadalmas és költséges is.

Akkor mi a megoldás?

Előre legyártott weboldalak, rendszerek

Jó megoldást jelenthet a WordPress rendszere, vagy ilyen a Wix.com is. Itt előre legyártott rendszerek, widgetek vesznek minket körül amit drag&drop módszerrel tudunk behúzgálni és egyszerűen szerkeszteni.

El lehet vele mókázni, elég sok áttűnés, galéria forma, betűstílus és miegymás kapott benne helyet. Az én blogom is egy ilyen jellegű rendszerben fut.

Hogy lehet weboldalam ZÉRÓ munkával?

Ami viszont számomra most már lassan a legjobb és egyetlen opció, az pedig az előre legyártott, és előre elkészített weboldal, ahol lényegében csak a képeinket kell feltölteni, és készen is vagyunk.

Ilyen rendszerekből is elég sok van, a nagy részük viszont fizetős.

Saját Behance profilom jelenleg

Ingyenes megoldások

Vannak azért ebből is ingyenes megoldások. A legjobbat be is mutatom most ebben a cikkben, ez pedig nem más mint a Behance.

Elég sok ideje használom ezt az oldalt, elég nagy cikkgyűjteményem van már belőle, tippek trükkök és ismertetők.

De miért is ajánlom?

Ehhez tartozik a Photoshop portfolio ami teljesen ingyenes. Saját domain névvel összepárosítva pedig ha szeretnénk a Behance profilunkat is behúzza, és máris készen van a portfóliónk.

Persze tetszés szerint feltölthetjük saját projektekkel is, ami szintén nagyszerű, de emellett ha szeretnénk bekapcsolva hagyhatjuk az automatikus Behance frissítést is.

Egyszerű, mobilbarát az Adobe Photoshop portfolio

Automatizált weboldal

Végeredményként kapunk egy saját domain névvel ellátott weboldalt ami teljesen automatizálva működik. Teljesen ingyen. Nagyszerű nem?

Valószínű én is csatlakozom erre a rendszerre még idén, és a szaboviktor.com-ot átköltöztetem oda, de ez még a jövő zenéje.

Neked hol van portfóliód, és miért pont azt a rendszert választottad?

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers