Túl jó vagyok ahhoz hogy a Gurushots oldallal foglalkozzak

Kicsit túlzásnak tűnhet a cím, de mindjárt megmagyarázom a dolgot. Semmi önbizalom túltengés nincs a dolog mögött, csupán tények.

Mi az a Gurushots?

A Gurushots egy fotós oldal ahova fotósok és nem fotósok egyaránt képeket töltenek fel. Különböző témában vannak fotós kihívások, például, Piros, Kutyusok, vagy épp Tavasz, vagy amit el tudunk képzelni.

Abbahagytam, újrakezdtem

Mikor elértem az 1 millió tapasztalati pontot, akkor abbahagytam. Szinteket lehet lépni, és az utolsó szintre sehogy sem tudtam fellépni, így elfogyott a motivációm.

A napokban viszont valamiért újrakezdtem, és most megint abba fogom hagyni.

Az újrakezdés óta elért eredményeim

Ahhoz hogy elérjem a maximális szintet csak nyernem kéne egy kihívást. Az eredmények persze jönnek most is, mivel jó fotókat igyekszem nevezni. A fenti képen látszik is hogy elég jól teljesítek anélkül hogy sokat foglalkoznék a dologgal.

Viszont közben,

Rájöttem hogy túl jók ehhez az oldalhoz a fotóim.

De hogy képekkel is alátámasszam, mutatom. Itt lent látható az a fotó amivel neveztem egy Lensball kihívásra.

Fotó: Szabó Viktor

A nyertes kép

Már a teszt során is elmondtam hogy itt nem hozzáértő zsűri van. A szavazatok alapján nyernek elvileg a képek, amiket pedig az „önjelölt fotósok” adnak. Így amolyan közönség kedvence a díj. Emellett persze van egy Guru’s top pick is amit a legmagasabb szinten lévő tagok válogatnak be.

Ez a nyertes kép.

Ez itt a nyertes fotó. Ez pedig itt alul lesz az a fotó, amit a legfelsőbb szinten lévő tagok válogattak be, tehát a másik nyertes:

A Guru’s top pick nyertes.

Jól látható hogy szakmailag ezek a fotók nem nagyon vannak rendesen elkészítve. Nincs rendes kompozíció sem, és a téma is elég gyenge szerintem. Legalábbis én akkor csináltam ilyeneket amikor elsőnek kezembe vettem ezt a gömböt.

Van is egy cikkem tele tippekkel ahhoz hogy ezeknél jobb fotókat csinálhass.

Borsi Flóra egyik fotója feltöltve más nevében.

Szakmaitlanság

Van ilyen szó egyáltalán? Az oldalon lévő guruk szakmaitlanságára az is bizonyítékul szolgál hogy Borsi Flóra egyik fotójával is neveztek az egyik versenyen, és majdnem nyert a kép. (illetve elég közel járt hozzá)

A versenyt ide klikkelve nézheted meg.

Akkor nem jók a fotós versenyek?

Természetesen ha valaki most kezd el fotózni, akkor csak ajánlani tudom ezt az oldalt. Jó visszacsatolás a közönségtől. Plusz még mindig aktuális az a cikkem hogy „miért éri meg fotós versenyekre nevezni”.

Szóval bátran nevezzetek, versenyezzetek, de mindig érdemes az eredményeket a végén mérlegelni. Ki szavazott a képünkre, ki nem.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers