Kicsit túlzásnak tűnhet a cím, de mindjárt megmagyarázom a dolgot. Semmi önbizalom túltengés nincs a dolog mögött, csupán tények.

Mi az a Gurushots?

A Gurushots egy fotós oldal ahova fotósok és nem fotósok egyaránt képeket töltenek fel. Különböző témában vannak fotós kihívások, például, Piros, Kutyusok, vagy épp Tavasz, vagy amit el tudunk képzelni.

A részletes teszt videóval ebben a cikkben van.

Abbahagytam, újrakezdtem

Mikor elértem az 1 millió tapasztalati pontot, akkor abbahagytam. Szinteket lehet lépni, és az utolsó szintre sehogy sem tudtam fellépni, így elfogyott a motivációm.

A napokban viszont valamiért újrakezdtem, és most megint abba fogom hagyni.

Az újrakezdés óta elért eredményeim

Ahhoz hogy elérjem a maximális szintet csak nyernem kéne egy kihívást. Az eredmények persze jönnek most is, mivel jó fotókat igyekszem nevezni. A fenti képen látszik is hogy elég jól teljesítek anélkül hogy sokat foglalkoznék a dologgal.

Viszont közben,

Rájöttem hogy túl jók ehhez az oldalhoz a fotóim.

De hogy képekkel is alátámasszam, mutatom. Itt lent látható az a fotó amivel neveztem egy Lensball kihívásra.

Fotó: Szabó Viktor

A nyertes kép

Már a teszt során is elmondtam hogy itt nem hozzáértő zsűri van. A szavazatok alapján nyernek elvileg a képek, amiket pedig az “önjelölt fotósok” adnak. Így amolyan közönség kedvence a díj. Emellett persze van egy Guru’s top pick is amit a legmagasabb szinten lévő tagok válogatnak be.

Ez a nyertes kép.

Ez itt a nyertes fotó. Ez pedig itt alul lesz az a fotó, amit a legfelsőbb szinten lévő tagok válogattak be, tehát a másik nyertes:

A Guru’s top pick nyertes.

Jól látható hogy szakmailag ezek a fotók nem nagyon vannak rendesen elkészítve. Nincs rendes kompozíció sem, és a téma is elég gyenge szerintem. Legalábbis én akkor csináltam ilyeneket amikor elsőnek kezembe vettem ezt a gömböt.

Van is egy cikkem tele tippekkel ahhoz hogy ezeknél jobb fotókat csinálhass.

Akkor nem jók a fotós versenyek?

Természetesen ha valaki most kezd el fotózni, akkor csak ajánlani tudom ezt az oldalt. Jó visszacsatolás a közönségtől. Plusz még mindig aktuális az a cikkem hogy “miért éri meg fotós versenyekre nevezni”. Szóval bátran nevezzetek, versenyezzetek, de mindig érdemes az eredményeket a végén mérlegelni. Ki szavazott a képünkre, ki nem.