A legjobb webdesign blogok amiket érdemes követni

A folyamatos tanulás minden szakmának a része. A fejlődésünk és nézőpontunk bővítése érdekében új dolgokat és lehetőségeket kell megismernünk.

Függetlenül attól, hogy kezdő vagy profi webdesigner vagy, a különböző szakmai blogok folyamatos inspirációval szolgálnak. Cikkemben bemutatok néhányat közülük, amelyet érdemes figyelemmel követed.

Képtelenség az itt felsorolt 18 élvonalbeli blog mindegyikét egyszerre követni. Nézd végig őket és válaszd ki azt a négyet-ötöt, amelyet akár napi szinten is át tudsz futni újdonságok után kutatva.

Smashing Magazine

Elérhetőség: https://www.smashingmagazine.com/

Nagyszerű tartalmakat kínál több mint 30 témakörben, melyek a következők (a teljesség igénye nélkül):

 • webdesign és webfejlesztés
 • HTML és CSS
 • Felhasználói élmény (UX) és felhasználói felület (UI)
 • tipográfia
 • reszponzív web design (RWD)

Rengeteg szakmai e-könyv áll rendelkezésre havi előfizetéses verzióban, mindössze egy sör áráért.

Webdesigner Depot

Elérhetőség: https://www.webdesignerdepot.com/

A 2008-ban alapított oldal rengeteg új webdesign és webfejlesztés trendet jelzett előre az elmúlt több mint 10 évben. Nem csak ezekkel foglalkoznak azonban, hanem többek között a felhasználói élménnyel (UX), a szabadúszó élettel (freelancing) és még sok egyébbel is. Az oldalon rengeteg ingyenes betűtípus, ikoncsomag, sablon, mockup és még sok más érhető el.

Photo by Szabo Viktor on Unsplash

SitePoint

Elérhetőség: https://www.sitepoint.com/

A SitePoint egy tanulási központ fejlesztőknek, designereknek, programozóknak, termék fejlesztőknek és vállalkozóknak; melyet profi webes szakemberek vezetnek. Itt megtanulhatod többek között a Bootsrap, a Node.js, a JavaScript, a Blockchain és az Advanced CSS rejtelmeit. Több mint 200 könyv, valamint 100 feletti tanfolyam érhető el.

Awwwards

Elérhetőség: https://www.awwwards.com/

Az Awwwards bemutatja a világ legtehetségesebb designereit és internetes média ügynökségeit. Küldetésének tekinti, hogy minél többen el- és megismerjék az oldalukon bemutatott személyek és vállalkozások tehetségét.

Envato Tuts

Elérhetőség: https://tutsplus.com/

Ezen az oldalon található néhány a legjobb webdesignnal kapcsolatos oktatóanyagból és cikkből. Az itt található oktatóanyagok közérthető formában tanítják azokat a trükköket és technikákat, amik a webdesign alapját képezik.

Codrops

Elérhetőség: https://tympanus.net/codrops/

A Codrops a webdizájn és webfejlesztés területén jelent nagyszerű inspirációt. Az oldalon megtalálhatók a legújabb trendek és megközelítések, oktatóanyagok, cikkek, pluginek valamint hasznos CSS referencia anyagok.

A List Apart

Elérhetőség: https://alistapart.com/

Már már őskövületnek számít, hiszen 1998-ban indult, azonban még mindig az egyik legfontosabb forrásnak számít a webdesignerek és fejlesztők között. Elsősorban a webes szabványokról, bevált gyakorlatokról, a kódolásról, a tartalomstartégiáról találunk hasznos anyagokat. A témák listája folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszalátogatni.

Web design concept. Computer monitor with the screen of the program for design and architecture in flat design. Set for web and mobile applications of web design

Mockplus Blog

Elérhetőség: https://www.mockplus.com/blog

Legfőbb témái: prototípus tervezés, grafikai tervezés, webdesign, felhasználói felület (UI) / felhasználói élmény (UX) és a legújabb trendek. Mindezt nagyon összeszedett, de áttekinthető formában.

Speckyboy

Elérhetőség: https://speckyboy.com/

A Speckyboy egy webdesign magazin, amely tippekkel és útmutatásokkal szolgál: a webtervezési és fejlesztési technikákkal kapcsolatban, valamint rengeteg ingyenesen elérhető oktatóanyagot kínál.

Tuts+ Code

Elérhetőség: https://code.tutsplus.com/

A Tuts+ Code a tökéletes oldal, ha tanulni szeretnél: 1220+ tanfolyam, 170+ könyv számos témában: design és illusztrációk, kódolás, webdesign, fotózás, videókészítés, 3D elemek, zene és audió valamint játékfejlesztés.

Tuts+ Web Design

Elérhetőség: https://webdesign.tutsplus.com/

Ingyenes oktatóanyagok, tanulási útmutatók, tanfolyamok mind a webdesign témakörében. Felhasználói élmény (UX), front-end fejlesztés és még számos egyéb téma amit elsajátíthatsz!

Design Shack

Elérhetőség: https://designshack.net/

Több száz cikk, tipp és gondolatébresztő gyűjtemény a CSS, grafika, mobil, navigáció, UX Design, HTML, JavaScript, PHP témakörében, és ami a legjobb, mindez egy helyen.

Graphic design concept icons set with palette creativity process digital designer isolated vector illustration

CSS Author

Elérhetőség: https://cssauthor.com/

Rengeteg ingyenesen elérhető sablon, ikon és háttérkép, valamint ahogy a neve is mutatja CSS-el és kódolással kapcsolatos anyag, ingyenesen!

Onextrapixel

Elérhetőség: https://onextrapixel.com/

Onextrapixel (OXP) egy online magazin elsősorban designerek és webfejlesztők részére, ami hasznos tippek, hírek, oktatóanyagok elsődleges forrása.

Designmodo

Elérhetőség: https://designmodo.com/

A Designmodo webhelyen sokféle témában (kódolás, tervezés, inspiráció, oktatóanyagok, WordPress) találhatóak cikkek és elemzések.

Web Design Ledger

Elérhetőség: https://webdesignledger.com/

Webdesignerek készítik, elsősorban webdesignerek számára. Emiatt az itt található anyagok elsősorban szakmaiak és nehezen emészthetők egy átlagember számára.

Photo by Szabo Viktor on Unsplash

Creative Bloq

Elérhetőség: https://www.creativebloq.com/

Ötvözi a tippeket az inspirációkkal. A Creative Bloq igazából egy cikkgyűjtemény ami a következő témákat boncolja (a teljesség igénye nélkül):

 • 3D modellezés
 • HTML és CSS
 • márkagondozás (branding)
 • betűtípusok
 • animációk
 • digitális művészet
 • grafika
 • illusztrációk
 • JavaScript
 • reszponzív webdesign (RWD)
 • felhasználói élmény (UX)

Hongkiat

Elérhetőség: https://www.hongkiat.com/blog/

A Hongkiat az egyik vezető weboldal, ha designról és technológiáról van szó. Rengeteg tippet, trükköt, technikát és oktatóanyagot kínálnak, a legtöbbet ingyenesen.

Photo by Szabo Viktor on Unsplash

Összegzés

Érdemes szétnézni, és tisztában lenni a trendekkel, főleg ha az embernek ez a szakmája. Ezek az oldalak ebben segítenek, nincs más dolgunk mint kiválasztani a legszimpatikusabbakat és időnként rájuk nézni.

Ha tetszett a cikk akkor ne maradj le a többiről sem, iratkozz fel a hírlevélre, vagy feliratkozhatsz a blogposzt értesítőre is.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers