Automata robotokkal és spam üzenetekkel gyűjt felhasználókat a YouPic?

Érdekes jelenségre lettem figyelmes. Többször is találkoztam én és több fotós barátom is már ezzel, de nagy figyelmet nem tulajdonítottunk neki. A Youpic egy nemzetközi fotós oldal. Többször készítettem róla már magyar nyelvű videós tesztet, leírást, és a saját fotós sikereimről is igyekszem beszámolni.

Szabó Viktor magyar fotós Youpic oldala
Youpic. Fotó: Szabó Viktor

Tény: valaki ír a Youpic oldal nevében

Több fiókomban is landolt már az alábbi üzenete. Mindig úgy kezdődik hogy gratulálnak a fotóimhoz, majd azt írják hogy nagyon tehetségesnek gondolnak, és pont ilyen emberek kellenek a youpic-re. Véletlenül ők pont ott dolgoznak mint talent manager, és tudnak segíteni. Jelen esetben a Linkedin oldalamra jött az üzenet.

A kommunikáció mindenhol ugyanaz, jelentkezik a Youpictől egy talent manager.

A következő üzenet pedig rendszerint az hogy regisztráljak akkor a youpic-re és töltsek fel pár képet. Mivel ez nálam meg van, így linkeltem is a profilomat. Ezek után pedig nincs több válasz.

Most még egyszer meg is kaptam ugyanazt az üzenetet, mert szinte azonnal válaszoltam is rá. Szóval valami bibi ütötte a fel a fejét és a (vélhetőleg) robot, újra kiküldte.

A megszokott üzenet a robottól.

Feltételezés: robotok írnak a Youpic nevében

Több okból is azt gondolom hogy ez valami automatikus spam üzenet amik robotoktól érkeznek.

  • A robot profilja mindig szegényes, csak pár kép van fent, és legtöbb esetben profilkép sincs. Bár a jelenlegi profilnak több mint 500 ismerőse van, de ez nem jelent önmagában semmit. A Youpic is kint van mint munkahely.
  • Magán a youpic-en nincs fent a talent manager. Ha egy oldalon dolgozok értelemszerűen van saját profilom, nem?

Nem adathalász profilok

A profilom linkelése után mindegyik ilyen jellegű felhasználó eltűtnt. Sosem kértek jelszót, vagy bármilyen dolgot tőlem. Tehát azt leszögezhetjük hogy nem adathalászok, és nem is csalók.

De azt el tudják érni hogy regisztrálj.

Te mit gondolsz erről? Létezhet hogy a feltevés igaz, és így szereznek felhasználókat az oldalra? Írd meg kommentben a véleményed. Az is lehet hogy ez már tényleg egy talent manager, akkor természetesen majd javítom a cikket, és frissítem.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers