Halloweeni fotós ötletek

Közeleg az Október 31, azaz a Halloween. Számos fotó szokott ilyenkor a témában születni, de ha épp nem lenne ötleted, akkor ezen most segít ez a cikk, ugyanis kerestem, kutattam az interneten és összeszedtem a legkreatívabb dolgokat amik a neten vannak. Ez a halloweeni fotós ötletek gyűjteménye.

Fontos, ezeket ne másold le egy az egyben, csak egy útmutatás a gyűjtemény. Inspiráció.

A cikk megnézhető videós formában is, de ha jobban szeretsz olvasni, görgess tovább 🙂

Sima egyszerű hosszú expós tök fotó.

Tök jó halloweeni fotós ötletek!

Értelemszerűen a leggyakoribb téma ilyenkor a tök. Ehhez egy tökre, pár óra szabadidőre, és egy világító testre van szükség. Kész is a fotóalany. Technikailag is egyszerű a dolgunk, kell egy állvány, és máris készülhetnek a hosszú expós képek.

halloweeni fotós ötletek
A cikkben felhasznált fotókat IDE kattintva tudod meglesni, illetve letölteni.

Ennek már van egy továbbfejlesztett változata is ami a nagyon menő füstös fotózással ötvözi a tökfotókat. A füstbombás fotózásról egyébként minden infót megtalálsz a blogon, hiszen van róla átfogó cikk.

Szellemek!

A hosszú expókkal lehet még többet is trükközni. Olyankor ha bemozdul a fotón egy ember alak akkor könnyen kaphatunk „szellemes” képet. Illetve multiexpókkal is lehet hasonló hatást elérni. Ez akkor keletkezik amikor két képet egymásra „exponálunk.” Ezt utólag photoshopban is megtehetjük.

Beállított és manipulált képek

Megrendezett / beállított képek és manipulált fotók. Rengeteg film szerű felvétel készíthető ilyenkor. Trükközni kell, kreatívkodni és születhetnek jó ötletek. Ha profin kezeljük a photoshopot akkor nagyon egyszerű a dolgunk, de PS nélkül is lehet egészen kreatív fotókat készíteni.

A fenti képek egyike sem tartalmaz szerintem sok manipulációt. Fontos, ilyenkor hagyjuk el a megszokott orange and teal presetünket, és bátorkodjunk saját magunk kikeverni a színeinket.

halloweeni fotós ötletek pl. csendélet fotó flatlay

Csendéletek és hangulatok

Ha nem vagy kibékülve a zombikkal és a szörnyekkel, és nem szeretsz éjjel az erdőben mászkálni, akkor számodra is van jó hírem. A lakásból sem kell néha kimozdulni egy jó halloween-i hangulatú fotóhoz.

Kreatívkodhatsz a konyhában, vagy a padláson is akár, de a kertben is. Flatlay-eket, csendéleteket készíthetsz, és hasonló módon a fenti képhet, teremthetsz otthon is az ünnepnek megfelelő atmoszférát.

halloweeni lebegés fotós ötletek

Természetfeletti lebegés

Lebegj te is! Ehhez már több PS tudás kell mint az eddigi ötletekhez. A lebegős képekben elég sok idő és munka van, így nem annyira van tele velük az internet. Ha van időd és kedved, akkor valósíts meg te is egy hasonlót.

halloweeni fotós ötlet pl. kopár tájak, magányos fa, tájkép

Elhagyatott helyek

Az elhagyatott helyek és ködös tájak is lehetnek jók Halloweenre. Ha inkább vagy természetbarát akkor ezekből a témákból is tudsz egyedi és király ünnepi hangulatú fotót készíteni.

halloweeni fotós ötletek pinteresten is
Ezek a régi basic halloweeni témák sem rosszak, nem? Na persze, az én listámon nem ilyenek vannak, nyugi! 🙂

Van még több?

Létrehoztam Pinteresten egy listát, amibe még több Halloweeni ötletet tettem. Remélem sikerült egy kicsit átadni az ünnep egy szeletét, és már azon agyalsz milyen projektet fogsz kivitelezni október végére. Sok sikert és szép fényeket kívánok.

Ha pedig tetszett a cikk mutasd meg másoknak, vagy küldd el fotós barátaidnak!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers