Trello használata és hasznos power up-ok gyűjteménye

Eleinte amikor elkezdtem blogolni, akkor egy füzetben vezettem a következő cikkeket. Ezt hamar kinőttem, amikor már kb. 6-7 cikk volt beütemezve. Cserélgetni, áthúzogatni stb. A végére nem lett valami átlátható.

Később jött az Excel tábla, amit szintén kihasználtam egy darabig majd az is elég kevésnek bizonyult. Végezetül pedig sok app tesztelése után megtaláltam a Trellot. A használata csak elsőre tűnik nehéznek. Gondoltam írok róla egy mini cikket, ha valaki épp ilyen programot keresni, kiegészítve a tapasztalataimmal.

Trello: jegyzetekre, managementre

Első körben létrehozhatunk egy táblát, amire listákat, a listákra pedig kártyákat rakhatunk. A kártyákhoz írhatunk jegyzeteket, és felruházhatjuk őket extra tulajdonságokkal.

Checklist-et adhatunk hozzá, színt amit elnevezhetünk, plusz úgy viselkednek mint egy facebook poszt, ha csapatban dolgozunk, akkor lehet kommentelni is hozzá.

Ide kattintva tudsz regisztrálni a Trello-ra!

Ebben időzítem a blog cikkjeit is!

Sketchbook

Az ötleteimet is ide szoktam feljegyezni egy táblára, mivel telefonra is van applikáció, sőt windows-ra és mac-re is van, na meg androidra is. Ezáltal az ötletből gépen rögtön tudok is csinálni egy vázlatot amihez rakok is egy emlékeztetőt.

Power up-ok

Egy táblához ingyenes csomag esetén egy, fizetős csomag esetén pedig három power up-ot tudsz rendelni. Ezek ilyen „minialkalmazások”. Van köztük naptár, szavazás, és egyéb ilyen extra dolgok.

Custom fields

Hozzáadhatunk általunk választott extra mezőket a kártyákhoz. Választó gombot, számot, legördülő menüt, mindenféle extrát.

Butler

Automatizáló eszköz. Parancsokat és szabályokat hozhatunk létre. Pl. ha odakommenteljük a kártya alá hogy „kész” akkor a rendszer mondjuk áthelyezi egy másik listára, megjelöli hogy kész, és ad neki sárga színt. De bármire lehet használni, elég sokoldalú.

Calendar

Naptár nézetben remekül átlátható az összes jegyzetünk. Így ez alap kb. minden táblára szerintem. Mondjuk ha szinkronizálunk google naptárral, akkor már ott is átlátható lesz a helyzet.

Családi naptárnak is jó

Nálunk a család is ebben vezeti a naptárat. Szinkronizál google naptárral is a cucc, ezt meg is mutatom hogyan kell beállítani, mivel van egy apró kis trükk benne.

Adjuk hozzá a calendar appot a táblához.
Szinkronizálás engedélyezése.

Majd miután engedélyeztük másoljuk ki az iCalendar hírfolyam URL címét. Ha véletlen megadtuk valakinek akinek nem kéne, nyomjunk a mellette lévő gombra, és máris generál egy új kódot.

Trükk

A google naptárban „új naptár hozzáadása” URL-ből, és meg is vagyunk. Ahhoz hogy szinkronizáljon is normálisan iPhone-al, keressük fel ezt a linket és engedélyezzük: https://calendar.google.com/calendar/iphoneselect

(ilyenkor google naptárral szinkronizál, a link után pedig a google naptár az icloud naptárral is szinkronizál, szóval végigmegy az infó egészen a telefonig)

Összegzés

Számtalan dologra jó a Trello, a használata pedig nagyon egyszerű, csak meg kell szokni. Kisebb jegyzetelésre is tökéletes és nagyobb munkára is. Ilyenkor már segít az automatizálás is rajtunk. Ha kedvet kaptál, próbáld ki te is a Trellot.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers