Mit tehetsz a sok trash tartalom ellen?

Az interneten az utóbbi időben egyre nagyobb divatnak örvend a sok trash tartalom. Trash tartalom = szemét, igénytelen tartalom. Ezekre sajnos van igény, a piac pedig mindig követi az igényeket. De mit tehetünk ellene?

Hagyd figyelmen kívül!

Ne is figyelj rá. Ne nyomj semmilyen reakció gombot, ne kommentelj, ne dislike-olj, ne rakj rá facebookon mérges emojit, egyszóval: hagyd figyelmen kívül. Görgess tovább.

A Youtube algoritmusa úgy működik hogy minél több interakció érkezik egy videóra, annál értékesebbnek gondolja, és annál több embernek mutatja meg.

Youtube Fotó: Szabó Viktor

Ilyenkor nem számít hogy az egy komment volt, vagy egy like/dislike, a lényeg az interakció. Minél kevesebb interakció van, annál kevésbé ajánlja a youtube. Ezáltal ha nem reagálsz valamire, és mondjuk rajtad kívül még sok másik ember teszi ugyanezt, akkor egy idő után kénytelen lesz a készítő más jellegű tartalmat készíteni.

Ne oszd meg, ne beszélj róla!

Ha megosztod, vagy kommentben kifejezed a véleményed, megint csak ott vagy, ahol az előbbi bejegyzésben írtam. Ha csak beszélsz róla, akkor szintén, hiszen a posztod miatt sokan rákereshetnek az adott előadóra, fotósra, vagy tartalomra, és máris ott van plusz egy nézettség, és akár plusz egy interakció is.

Mi a baj a magyar youtube-al?

Korábban már született cikkem az „Ez a baj a magyar youtubeal” címmel, ami kapcsolódik ehhez a témához.

De ilyen jellegű offtopik cikk volt ez is: Miért nem támogatják a magyarok a művészetet?

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers