Hol küldjem el a kész fotókat az ügyfélnek?

A fotós blogon még ezt a témát nem érintettem, így épp itt volt az ideje. Hol és hogyan érdemes leadni az ügyfélnek a kész fotókat? Összegyűjtöttem pár weboldalt ahol ezeket megteheted.

Google Drive, Dropbox, Mega

A legnépszerűbb megoldás amikor egy felhőtárhelyre töltöd fel a fotókat. Google drive-od alapból van a youtube-hoz, így azt külön nem is kell készíteni. A többire is egész egyszerű a regisztráció.

Egyedüli hátrányuk hogy ha facebookon külödöd el a linket, egy után letilt, így ha el kell küldeni több ügyfélnek is ugyanazon a napon a linket, vagy esetleg más linkeket, akkor nem fogja engedni. Erre megoldás az e-mailben küldés.

Ezeket az oldalakat fotó tárolásra is használhatod.

E-mail

Apropó e-mail. E-mailen is elküldheted tömörítve egy zip formátumban, vagy ha kevés a kép, akkor simán csatolmányként.

pixiest kezdőoldala

Pixieset

A Pixieset oldala egy direkt erre a célra létrehozott weboldal. Client gallery-t hozhatunk létre, amit jelszavazhatunk és elküldhetünk az ügyfélnek. Ott nézegetheti és le is töltheti a képeket, ha engedélyezzük azt.

Az ingyenes verzióban 3GB tárhelyet kapunk, de korlátlan számú galériát tudunk létrehozni rajta. Itt tudod csekkolni az árakat és a weboldalt.

passgallery kezdőoldala

Passgallery

Ugyanaz mint a Pixieset, viszont itt 20GB jár az ingyenes csomagban. Értelemszerűen én mindkettőt kipróbálnám és ha előfizetek, csak utána fizetnék elő, bár több ezer fotó elfér 20GB-on.

Itt tudod meglesni az oldalt. »

Online fájl küldő szolgáltatás

Ha nagyon nagy mennyiségű képeket kell továbbítani, akkor egyszerű file küldő szolgáltatásokat is használhatunk. Ezeket is összegyűjtöttem. A legtöbbnél nem kell regisztrálgatni, egyszerűen feltöltjük és mehet is a menet. Nagyjából mint az e-mailnél.

Ha regisztrálunk ezeknél is van lehetőség több GB-ot küldeni egyszerre előfizetéssel.

Hol és hogyan NE add le a fényképeket?

E-mailnél figyelj oda hogy ne tömörítse a képeket és ne rontson rajtuk. Ha felhő tárhelyre töltöd őket, akkor mindig készíts egy zip-et amiben benne van az összes kép egyben is, és legyenek fent külön is. Ügyfél válogatja hogy melyiket szeretik.

Hol ne küldd át a képeket semmikép? Ott ahol tömörítenek, rontanak a minőségen. Ilyen a facebook messenger. Nagyon le fogja butítani a képet, így ott semmiképp se adj le képeket.

Szabó Viktor fotós blog

Összegzés

Biztos sok más hasonló oldal létezik még. Próbáld meg a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módot kiválasztani, mind neked, mind az ügyfélnek.

Hiszen hiába küldöd át mondjuk egy csilli-villi oldalon ha nem találja a letöltés gombot, és a dolog lényege azért mégiscsak ez.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers