Ezeket ne hagyd otthon amikor fotózni vagy forgatni mész!

Amikor elmész egy fotózásra, vagy forgatásra akkor ezeket a dolgokat mindenképp vidd magaddal, mert sosem lehet tudni melyik fog kelleni. Általában mindig az kell ami nincs, de ezt úgy tudod megelőzni ha van minden. Főleg a forgatásról hoztam ezeket a dolgokat, de mivel ez egy fotós blog, a fotózáshoz is lesz elég sok dolog. Nagyjából azonosak.

Az alapok

A 7 hiba amit kezdő fotósként elkövethetsz cikkben írtam arról hogy mindig vidd magaddal az összes felszerelésed. Sosem lehet tudni mi kellett volna. Tegyük fel vaku, vagy épp derítőlap. Ezekre lehet nem is gondoltál otthon, később viszont a helyzet hozhatja úgy hogy kell, de ha nincs ott, akkor sajnos nincs ott.

Fotós blog: mit kell vinnem egy fotózásra, vagy forgatásra?
Fotó: Szabó Viktor

A felszerelés kapcsán ezekre a pontokra érdemes odafigyelni:

  • Soha ne hagyd őrizetlenül a táskád! Még olyan helyen sem célszerű ahol őrzik. Lásd, 2019-ben a Hungaroringről tűntek el a fotósok cuccai az elvileg őrzött szobából.
  • Kocsiban sem hagyjuk ott a felszerelést.
  • Ha lerakod mégis valahova a cuccod, figyelj arra hogy senki más nem fog arra vigyázni. Szóval olyan helyre tedd le ahol nincs forgalom.

Étel, ital

Mindig legyen nálad enni és innivaló. Akár ha egész napos rendezvényre mész is vigyél, vagy ha úgy néz ki lesz ott ebéd, vagy valami étel, akkor is. Sosem lehet tudni. Nálam mindig van egy csomag, ropival, csokival, és ilyenekkel.

Van hogy valaki a forgatáson elég éhes ahhoz hogy megmentse egy müzliszelet. Szóval másoknak is jól jöhet.

Fotó: Szabó Viktor

Kellékek

  • Vidd magaddal a töltőket is. Még akkor is, ha tudod hogy nem lesz lehetőséged tölteni az akksikat.
  • Vigyél magaddal ragasztószalagot. Kapni direkt színpad technika rögzítésére alkalmasat, ami könnyen lejön. Jól jön rengeteg helyzetben.
  • Hosszabbító. Még nekem is beszerzés alatt van, de sok rendezvényen például kevés a konnektor és pont a te akksid nem fog odaférni. Ezt ki lehet játszani a hosszabítóval.

Nálam van egyébként zsebkendő, negro cukorka, zseblámpa, és sok más érdekesség is. Sose lehet tudni melyik mire lesz jó. Ha esetleg kimaradt valami, akkor írd meg kommentben nekem!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers