TOP 5 legjobb fotós oldal 2020-ban

Fotós oldalt keresel? Összegyűjtöttem és teszteltem is magyar nyelven az összes nagy fotós oldalt. Körbejártam több szempontot megfigyelve, és szem előtt tartva hogy mit akar egy fotós ezektől az oldalaktól. Illetve személyes véleménnyel is kiegészítettem.

(A magyar nyelvű videós teszteket linkeltem a fotós oldalak alatt.)

Fotós közösségi oldalak, fotó értékelő oldalak

Ezek az oldalak inkább közösségi oldalak, közösségi fotós oldalak. Ha stock fotós oldalakat keresel, akkor abból is van egy nagyobb gyűjteményem.

500px fotós oldal profilom
Így néz ki a profilom az 500px-en a cikk írásakor.

500px

Személyes kedvencem. Rengeteget vagyok fent az oldalon és aktívan használom. Az egyik legjobb fotós oldal szerintem. Vannak rendszeresen Questek amikkel pénzt és más nyereményeket lehet nyerni. Ez nem lehetetlen, én is nyertem már ilyen versenyt.

Emellett rendelkezik applikációval és van lehetőség képeket is eladni, így elég átfogó oldal.

500px | Részletes teszt videóval | még több cikk a témában

Youpic fotós oldal
A Youpic profilom jelenleg.

Youpic

Kevésbé népszerűbb az 500px-nél. Itt nincsenek quest-ek, viszont ennek az oldalnak is van mobil applikációja. Vannak rendszeres kiemelések is, és cover fotóként is kitüntethetik a fotónkat, így elég sok inspirációt tud adni az oldal. Printeket is eladhatsz rajta, ami nagyon egyszerű folyamat.

Youpic | Részletes teszt videóval | még több cikk a témában

Így néz ki a Behance profilom. Nem kifejezetten fotós oldal, de fotósoknak is kiváló és elengedhetetlen.
Az Adobe közösséi oldala: Behance

Behance

Nem teljesen fotós oldal mivel helyet kapnak rajta a videósok, designerek, és grafikusok is. Az Adobe közösségi oldala ez, és minden profibb művésznek ajánlott jelen lenni rajta. Az Adobe saját kezűleg emeli ki és jutalmazza a projekteket.

A legkomolyabb szakmai oldal jelenleg.

Behance | Részletes teszt videóval | még több cikk a témában

Flickr fotós oldal
Flickr profilom.

Flickr

Bár már nem annyira aktív oldal, érdemes megemlíteni mint fotós oldal, hiszen régen elég népszerű és komoly oldalnak számított, de sajnos a régi fénye már nem világít annyira amennyire kéne.

Flickr | még több cikk a témában

Fotós oldalak előnye: látod ki milyen fotót készít az adott technikával - Flickr
Flickr camera finder menüpont.

Camera finder

Hasznos funkció a Flickr oldalán hogy van egy camera finder menüpont, ahol rá tudsz keresni adott kamerákra és objektívekre, és láthatod ki milyen fotót készített az adott technikával. Objektív, vagy gépvásárlás előtt hasznos lehet.

Instagram fotósoknak kötelező használni ezt a platformot is
Technikailag nem fotós oldal, mégis a fotósoknak szinte kötelező itt is jelen lenni.

Instagram

Bár nem tipikus fotós oldal, sajnos már muszáj megemlíteni egy lapon ezekkel az oldalakkal, mivel a laikusok elsőként ezt az oldalt keresik fel. Érdemes itt is aktívnak lenni és szép portfóliót építeni, de ne várjunk túl sok szakmai elismerést, és ne is az itt kapott like szám alapján ítéljük meg a fotóinkat.

Instagram | még több cikk a témában

A legnagyobbak

Van még ezer másik fotós oldal a neten, én igyekeztem a legnagyobbakat összegyűjteni neked. Ha valami még elkerülte a figyelmem, jelezd kommentben a cikk alatt, és tesztelem.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers