Hogyan működik a Bored Panda?

Sokak számára ismerős lehet a Bored Panda oldal. Kreatív projekteket osztanak meg az emberek, bár én a főoldalon inkább csak vicces és mókás dolgokkal találtam magam szembe a teszt során. Két projektem nyilvános jelenleg, és nem is lesz több, de hogy miért azt is elmesélem.

Mi az a Bored Panda?

Nem találtam magyar nyelvű cikket az oldalról még, szóval nem is tudtam ihletet meríteni, de nem is baj. A wikipédia szerint egy litván nemzetiségű weboldal és azt is megtudhatjuk hogy főleg a reklámokból élnek.

Nos, ez ki is derül amikor belépsz az oldalra és elkezd hisztizni az adblock-ra hogy kapcsold ki. Nem annyira idegesítőek a reklámok így ezt nyugodtan meg is tehetjük.

A bored panda kezdőoldala.
Van mobil applikációja is, ami szintén tele van hirdetésekkel.

Ha kiemelnek az király!

Az oldal fő kategóriái a videók, állatok, művészet, és a fotózás. Ha felkeressük az oldalt a featured fülre visz az első út, itt találhatóak a kurátorok által kiemelt projektek.

Az értékelés úgy működik mint Redditen, up és down vote van. Tudunk kommentelni is és a projektünkben elhelyezhetünk egy darab hivatkozást is. Illetve, pontokat is lehet gyűjteni, ez szintén a Redditről lehet ismerős.

Így néz ki az én Bored Panda profilom.
Ilyen a Bored Panda profilom.

Rágen minden jobb volt

Korábban láthattuk a statisztikáinkat, most már nem lehet őket látni. Illetve nem kellett kurátoroknak sem átnézniük a posztolás előtt a projektet. Itt is projekteket hozunk létre úgy mint a Behance-en.

Ha nem emelik ki a projekted akkor kb. senkihez sem jut el sajnos. Nekem is egy komment érkezett az új munkámra.

Összegzés

Nekem úgy tűnik mintha egy letűnt kor lenne ez a Bored Panda. Szerintem aki eddig nem regisztrált, nem is fog, aki pedig eddig aktív volt csalódott a sok negatív módosítás miatt. A Reddit-hez tudom hasonlítani, mivel olyan mintha annak a vizuálisabb aloldala lenne.

Te használod az oldalt? Fogod használni?

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 855 other subscribers