Hatalmas botrány az Erste Bank fotópályázata körül

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az Erste Bank új fotópályázatot hirdetett. Már az első körben szerettem volna beszámolni róla én is, mivel elég sok furcsaságot láttam a pályázatban és a szabályzatban, de nézzük is mik voltak a feltételek.

Erste bank fotópályázat
Így nyitják a facebook posztot.

Budapesti fiók dekorálásához kerestek fotókat Budapest nevezetességeiről. Eddig rendben is van az egész, hiszen így kezdődik egy átlagos fotópályázat is.

Erste bank fotópályázat
A poszt folytatása.

Nyeremény: nincs.
Oké, kirakják a bankfiók tárgyalójába. Oké.
A többi megszokott, de erre a nyeremény dologra még visszatérünk ígérem.

Erste bank fotópályázat
A poszt lezárása.

Hol a probléma?

Szerepel a játékszabályzatban az hogy a nyers képeket is oda kell adni illetve,

“A nyertes fotók jogcíme az Erste Bank Magyarország tulajdonát képezik, aki azt szabadon felhasználhatja és módosíthatja.”

Ráadásnak, a fotó készítőjét sem tüntetik fel. Így egyedül te fogod tudni hogy a te fotó nyert és került ki a falra. Idéznék még többet a szabályzatból de sajnos lekerült a poszt. Tulajdonképpen bárki megeditálhatja a nyers fotódat, és még csak fel sem fogják tüntetni hogy alapból te készítetted.

Az ilyen dolgokat amúgy pénzért szokták intézni. De aki okosabb az írhat rá fotópályázatot ezekkel a feltételekkel és akkor ingyen meg is van oldva az egész. Nem? A fotós közösség viszont nem így gondolta.

Összegzés

Folyamatosan törölték a kommenteket a fotópályázat alatt, és reggelre lekerült a poszt a facebookról. A kommenteket viszont még a dolgozz ingyen insta oldalán el tudjátok olvasni. A képernyőmentések is onnan vannak, mivel mire eljutottam a gépig, törölve lett a poszt. Hiába volt lementve nekem a link, hogy írjak róla, screenshotokat nem készítettem akkor.

Neked mi a véleményed? Írd meg kommentben!

Kapcsolódó cikk: Korábban poénból én is indítottam egy fotós versenyt ami az összes pályázat paródiája volt. Olvasd el akkor mit írtam. »

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Csatlakozás a többi 805 feliratkozókhoz

fotós kihívás 2020

53 héten keresztül 53 témát küldök, amit egy hét alatt kell elkészítened. Ha szeretnéd.

Csatlakozz!

Nap
Óra
Perc