Hatalmas botrány az Erste Bank fotópályázata körül

Az Erste Bank új fotópályázatot hirdetett. Már az első körben szerettem volna beszámolni róla én is, mivel elég sok furcsaságot láttam a pályázatban és a szabályzatban, de nézzük is mik voltak a feltételek.

Erste bank fotópályázat
Így nyitják a facebook posztot.

Budapesti fiók dekorálásához kerestek fotókat Budapest nevezetességeiről. Eddig rendben is van az egész, hiszen így kezdődik egy átlagos fotópályázat is.

Erste bank fotópályázat
A poszt folytatása.

Nyeremény: nincs.
Oké, kirakják a bankfiók tárgyalójába. Oké.
A többi megszokott, de erre a nyeremény dologra még visszatérünk ígérem.

Erste bank fotópályázat
A poszt lezárása.

Hol a probléma?

Szerepel a játékszabályzatban az hogy a nyers képeket is oda kell adni illetve,

„A nyertes fotók jogcíme az Erste Bank Magyarország tulajdonát képezik, aki azt szabadon felhasználhatja és módosíthatja.”

Ráadásnak, a fotó készítőjét sem tüntetik fel. Így egyedül te fogod tudni hogy a te fotó nyert és került ki a falra. Idéznék még többet a szabályzatból de sajnos lekerült a poszt. Tulajdonképpen bárki megeditálhatja a nyers fotódat, és még csak fel sem fogják tüntetni hogy alapból te készítetted.

Az ilyen dolgokat amúgy pénzért szokták intézni. De aki okosabb az írhat rá fotópályázatot ezekkel a feltételekkel és akkor ingyen meg is van oldva az egész. Nem? A fotós közösség viszont nem így gondolta.

Összegzés

Folyamatosan törölték a kommenteket a fotópályázat alatt, és reggelre lekerült a poszt a facebookról. A kommenteket viszont még a dolgozz ingyen insta oldalán el tudjátok olvasni. A képernyőmentések is onnan vannak, mivel mire eljutottam a gépig, törölve lett a poszt. Hiába volt lementve nekem a link, hogy írjak róla, screenshotokat nem készítettem akkor.

Neked mi a véleményed? Írd meg kommentben!

Kapcsolódó cikk: Korábban poénból én is indítottam egy fotós versenyt ami az összes pályázat paródiája volt. Olvasd el akkor mit írtam. »

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers