Cégek akik spóroltak a fotóson és a grafikuson

Miért is nem éri meg a fotóson és a grafikuson és magán a látványon spórolni ha vállalkozó vagy cég vagy? Mondják hogy a negatív reklám is reklám, de azért nem mindegy szerintem milyen az a negatív reklám. Összegyűjtöttem pár olyan reklám képet, amit cégek publikáltak a netre, és végül a legnagyobb magyar fotós vicces facebook csoportjában kötöttek ki. (link a cikk végén van a csoporthoz)
Lássunk is neki!

Laza kezdet

Bemelegítésnek elhoztam egy vélhetően Aliexpreses reklámanyagot. Elég megtévesztő az a pár emberalak, mivel a valóságban nem ilyen nagy az a greenscreen.

Következő a Glorius reklámja ahol nem igazán sikerült jól kivitelezni ezt a maszkolás dolgot. (ahol átmenet van a hotel és a fű között)

Erős folytatás: Koenigsegg

Hiba a rendszerben? Egy ilyen nagy cégtől elvárjuk a minőséget, a jelenlegi képek a weblapon viszont borzalmas minőségűek. Zajos az égbolt elég magas szinten és több hibát is tartalmaznak a fotók.

Szerintem itt valami feltöltési hiba van, az nem lehet hogy egy ilyen nagy cég rossz fotóst bízzon meg.

Hiba a Koenigsegg oldalán, vagy csak rossz a fotó?

Lebegő BMW-k

Nestea

Hogy lehet valami ennyire durván igénytelen? Egyik kedvencem a listáról. Az ember azt hinné ennél a cégnél odafigyelnek a minőségre, de szerintem egy laikus is láthatja hogy mi a hiba.

Ez annyira jó hogy le is mentettem magamnak külön. Mutatom:

Gazdaságos marketing

Szintén kedvencem ez a Tesco-s sorozat, mutatom az első képet a lebegő paddal:

Második kép:

Végül a sorozat utolsó 2 tagja:

A Lipóti reklám is elég realisztikus lett

Szinte megszámlálhatatlan hibát rejtettek el rajta a készítők. Mint pl. az árnyék nélküli emberek, és a lehetetlen szögből jövő árnyákok.

A Homelux-nál is furán állnak ma sorba!

Meglepően aprók a vásárlók.

Ugyanakkor nem hagyhatjuk ki Norbit sem a felsorolásból és az ő lebegő zöldségeit is, mondjuk én itt a koncepciót sem értem, de az mellékes.

Ínycsiklandó zöldségek!

Talán emellett helyet kaphat még az Iglo cég plakátja is.

De most tényleg, te meg tudod így fogni a leveses tányért vasárnap? Ne próbáld ki!

Magyar filmhez, Magyar plakát!

Még mielőtt azt hinnénk hogy csak az influencerek és az apró cégek hibáznak, íme egy komoly mozifilm plakátja! Itt is számos hiba van elrejtve.

Miért lábatlankodik mindenki?

A lista végtelen!

Persze, mindenki hibázik! Van aki kicsit, van aki pedig nagyot. Mindenesetre lehet hogy nem is annyira éri meg spórolni a fotózáson és a grafikuson. Még több ilyen fotós viccért, sztoriért látogasd meg a POÉNOK cikk kategóriám, vagy a Fotós mémek fb csoportom.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers