Így készíts profi éjszakai drónfotókat

A napokban érkezett egy új Behance projektem ami a The Owl címet kapta. Gondoltam érdekes lesz, mivel főleg esti és kevés fényben készült drónfotókat tartalmaz. Ennek kapcsán pedig össze is gyűjtöttem pár dolgot, amire figyelned kell esti drón fotók készítésekor. Nézzük is a listát. Egyébként a fotósorozatot ide kattintva éred el.

Éjszakai drónfotózás tippek és trükkök
Egy fotó a THE OWL sorozatnól. | Fotó: Szabó Viktor

Körültekintés

Fontos hogy a helyszínt ismerd. Ne éjjel menj oda, hanem még nappal próbáld meg feltérképezni. Ha lehetséges, akkor repülj is nappal. Ha ezzel meg vagy és tudod merre milyen akadály vár, akkor sokkal biztonságosabban tudsz majd éjjel repülni. Fontos, a drónod nem lát éjjel, nem működnek a szenzorok, és az RTH közben sem fog semmit kikerülni, így ezek tudatában repülj.

Csak stabilan

Készíts hosszú expókat ahelyett hogy feltolnád az egekbe az ISO-t. Érdemes egy beállításban többet is kattintani, mert nem tudhatod mikor érkezett egy nagyobb széllökés, ami pont egy picit bemozdította a fotót. Ha viszont van több képed, az egyik csak sikerül.

A frissen megjelent The Owl fotósorozatom kapcsán összegyűjtöttem pár tippet és trükköt ahhoz hogy profi éjszakai drónfotókat készíthess.
Fotók: Szabó Viktor

Kb. mindent ugyanúgy

A fotózás elve ugyanaz a levegőben készült éjjeli fotóknál is mint a földön készülteknél. Ugyanarra kell figyelni, ugyanúgy kell exponálni, és igyekezzünk szélcsendben, tripod módban használni a drónunkat.

Fő a biztonság

Semmiképp ne repülj ismeretlen terepen, emberek és forgalom fölött. Ha lehet legyen légtered és tartsd be az írott és íratlan szabályokat is. Éjjel drónozni, fokozottan veszélyes.

Kicsi személyes

Mostanában nem volt sok cikk, igyekszem a podcastot tolni, ez pedig elveszi a blogról a fókuszt. Szóval ha nem hallottad még a Kék Óceán podcastom, mindenképp pótold be.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers