2019 számokban és a terveim 2020-ra

Fogadjátok szeretettel a 2019-es évértékelő cikkem. Na meg persze, boldog születésnapot kívánok a blognak! December 9 van! Összegyűjtöttem mi volt a blog első évében, hoztam statisztikai adatokat is azoknak akiket érdekel, és sok már háttérinfót. Arról is beszélek majd miről fog szólni a blog 2020-ban.

Évértékelő tartalomjegyzéke:

Miről lesz szó ebben a hosszabb terjedelmű cikkben?

  • Ingyenes és az is marad (Miért kezdtem el blogolni? Miért nincsenek reklámok a blogon?)
  • A blog számokban
  • Social media felületeim alakulása (Instagram csökkenés, Hasít a Behance)
  • Idei munkáim (Videós portfólió
  • 2020-as tervek (Tematikus mobilfotós hét, Ez lesz idén a blogon, Heti egy cikk, Titkos tervek)

Ingyenes és az is marad!

Emlékeztek még a facebook szlogenjére? Ez már lekerült 2019 második felében az oldalról. A blogra viszont kikerülhetne, mivel tényleg ingyenes a blog. Nincsenek reklámok sem, és nem azért mert adblockot használsz, hanem azért mert nem állítottam be őket.

Miért kezdtem el blogolni?

Szerettem volna egyrészt a saját sikereimről beszámolni, úgy hogy azok megmaradjanak utólag is. Ez sikerült is. A második gondolatom pedig az volt a saját sikerek és munkák mellett hogy azokról a dolgokról írjak amikről még más nem írt.

Ilyenek voltak pl. a fotós oldal tesztek. Itthon nem sokan foglalkoznak ezzel, engem viszont érdekeltek. Ha pedig érdekel, miért ne írhatnék róla? Közben több tipp és trükk cikk is született és valahogy megtetszett a dolog ezen része is.

Miért nincsenek reklámok a blogon?

Nem szerettem volna azt az érzést kelteni benned hogy azért írtam meg a tippek trükkök cikket amit épp olvasol hogy dőljön a lé. Emiatt nincs egy darab reklám sem a blogom. Mondjuk ezáltal bevétel sincs a blogból.

szabó viktor

A blog számokban

Az adatok 2019 decemberében lettek összeadva. Ha belevesszük, a tavalyi decemberi nyitástól számított időszakot akkor kb. megkapjuk a teljes eredményt. A blognak több mint 29.000 látogatója volt 2019-ben, és több mint 49.000 megtekintése.

Ezek reklámok és fizetett hirdetések nélkül gyűltek össze.

Social media felületeim alakulása

Instagram csökkenés

Instagramon elkezdtek csökkeni a like-ok, erről korábban írtam is hogy miért csökken az elérés, és ezzel együtt elkezdtek a követőim is fogyni. Az alábbi diagramon látszik a csökkenés mértéke hónapról hónapra. Gondoltam erről is beszámolok a sok pozitív dolog mellett, hiszen ez is ennek az évnek az eredménye, és bár negatív eredmény, érdemes beszélni róla.

Így csökkentek 2019 második felében az instagram követőim. (Októberi adatok)

Időközben változott sokat a tartalmam is, szóval ez és az algoritmus is közrejátszik a csökkenésben. Mindenesetre számomra a többi platform ellensúlyozza ezt a rossz érzést.

Hasít a Behance!

Behance-en meghatszoroztam a kiemeléseim számát. Na, jó, ez nem teljesen igaz, de a nulla helyett most hat kiemelést is számlál a profilom. Ezzel arányosan nőttek a megtekintéseim és a követőim száma is. A legnagyobb sikereket ezen az oldalon értem el idén.

követőim száma 2019-ben
A lila vonal a Behance követőim számát tartalmazza. Jól látható a növekedés a többi oldalhoz képest. A munka gyümölcse persze ez, hiszen rengeteget foglalkoztam az oldallal. (Novemberi adatok)

Mellesleg ezen adatok összessége található a statisztika fülön a blogon, amit folyamatosan összesítek és frissítek is.

De social media-ról elég ennyi infó, hiszen így is nagyon sok adatot közöltem, és nem is annyira lényegesek egy idő után ezek a számok, az évértékelő nem csak ebből áll.

Fotó: Szabó Viktor

Idei munkáim

Videós portfólió

Idén nagyon sokat drónoztam, és amellett hogy saját projekteket valósítottam meg, másoknak is készítettem felvételeket. Elég szépen bővült a portfólióm, olyan nevekkel mint, Children of Distance, Raul, Hekiii és Jboy, Jay Lumen, Razo és még sorolhatnám. A teljes listát megtalálod a weblapomon.

szabó viktor fotós raul nincs bocsánat videoklip
Fotó: Szabó Viktor

Minden más munka

Folyamatosan beszámoltam a többi munkámról is a blogon, illetve a portfóliómba is sok bekerült. Jövőre még jobb fotókkal és videókkal szeretném bővíteni ezeket.

2020-as tervek

Tematikus mobilfotós hét

2020-ban megrendezésre kerül a blogon az első tematikus hét, ami még facebook eseményt is kapott. Egy héten keresztül minden nap minimum két mobilfotózással kapcsolatos cikk fog érkezni. Ötletek, tesztek, ajánlók.

Fotó: Szabó Viktor

2020: Ez lesz idén a bloggal!

Igyekszem vagy elmenni oktatás felé, vagy pedig szponzorált cikkeket bevezetni az oldalra. De akad sok más tervem is.

Az első fejezetben ugye írtam hogy reklámmentes a blog, így semmi bevételem nem származott eddig belőle. Csak kiadásaim voltak, ezt szeretném picit helyrebillenteni valami ilyesmi módon.

Heti egy cikk

Eddig minden szombaton érkezett egy nagyobb cikk, így rendszeresen volt tartalom. De ezek között is elég sok cikket írtam. Most változtatok ezen, és minden második szombaton érkezik fix cikk.

Fotó: Szabó Viktor

Titkos tervek

Vannak még olyan tervek amik megbeszélés alatt vannak, így azokról még nem írnék, de nagyon izgalmasak és a blog életében is erős szerepet fognak játszani amint elindulnak.

Köszönöm!

Remélem velem tartasz majd 2020-ban is! Igyekszem megújulni és tartani a szintet amit 2019-ben hoztam. Boldog új évet, és sikerekben gazdag 2020-at.
Találkozunk így legközelebb a 2020-as évértékelő keretein belül, és akkor megnézzük ehhez az évhez képest mit sikerült alakítanunk.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers