Eyeem: Megbántam hogy nem használtam?

Korábban teszteltem több mint 40 fotós oldalt. Kicsiktől nagyokig. Ekkor született meg a TOP 5 stock fotós oldal tesztem is, ami cikk formában és videóban is elérhető. De térjünk vissza az Eyeem oldalára. Ez a fotós oldal is rajta volt a listán akkoriban. Most 2020-ban újra beléptem, és megnéztem mi változott.

A régi profilom, régi fotókkal.

Eyeem 2020-as teszt

A fenti képen jól látni hogy új design van, legalábbis régen úgy tudom nem így nézett ki. Elég kevés menüpont van, annyi amit bal oldalon látsz. Semmi extra, csak az alapok. Mit tud az oldal?

  • Feltöltheted a fotóid.
  • Kommentelhetsz, lájkolhatsz és követhetsz másokat, illetve téged is követhetnek.
  • Van mobil applikációjuk.
  • Nevezhetsz fotós versenyekre is.

Missions

A fotós versenyeket itt küldetések néven találod meg. Amikor teszteltem épp, akkor hat verseny volt aktív, ebből hármat készített az Eyeem, a többit más partnerek hozták létre és szponzorálták. Nyeremények terén elég szegényes. Igazából megveszik a fotó licenszét tőled a cégek, ha te nyersz, vagy épp bekerülhetsz az Eyeem magazinjába.

Itt láthatóak a Mission-ok nyereményei is.

Licenszelés

A gettyimages a partnerük licensz terén, így gondolom az ő feltételeik vonatkoznak az Eyeem-re is. Viszont nem lehet bármelyik fotód licenszelve, ugyanis ezt szűrik. Kézzel válogatják ki azokat a fotókat amiket engedélyeznek.

Az Eyeem partnere a gettyimages.

Összegzés

Összességében semmi olyat nem tud nyújtani mint a TOP 5 fotós közösségi oldal amit nemrég publikáltam a blogon egy cikkben. Nincs semmi extra benne, nincs olyan előny, vagy egyedi funkció ami a nagyok közé emelné az oldalt.

Az 500px is a gettyimages partnere. Ott is van kézzel válogatás, de ha valaki ezt el szeretné kerülni, akkor egyenesen oda kell regisztrálni, és akkor csak egy automatika nézi át a fotóink.

Te használod az oldalt? Ha igen, mik a tapasztalataid? Miért szereted?

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers