A fájlküldés és portfólió készítés jövője: Onepage space

Korábban már volt egy cikk ahol arról írtam hogyan és hol érdemes leadni a fotókat, videókat az ügyfeleknek. Most innen emelem ki az egyik weboldalt a Onepgae.space-t. Miben különbözik a többi oldaltól? Erről lesz szó a cikkben.

Ez a látványos üzenet fogad jelenleg a Onepgae.space oldalára érkezve.

A Onepage.space egy file küldő szolgáltatás?

Egyrészt magyar fejlesztésű az oldal, ami már önmagában is remek dolog. Másrészt ez egy file küldésre alkalmas oldal, de emellett portfóliót is készíthetünk eddigi munkáinkból.

Tegyük fel megkérdezi egy cukrászda tulaja hogy tudunk-e mutatni neki fotókat amiken sütik vannak. Valószínű nincs ilyen a portfóliónkban ha épületfotózással foglalkozunk, de tegyük fel van elég sok képünk, akkor összerakhatjuk ezt 3 perc alatt, és igényesen el is küldhetjük a leendő ügyfélnek.

De mi az amit még tud?

  • Van mobil nézet, illetve mobilról is feltölthetünk file-okat a böngészőben. Nem kell külön appal vacakolni.
  • Megnézheti az ügyfél a képeket mobilon, vagy böngészőben, nem kell őket letöltögetni mint pl. a Google drive-on.
  • Semmi sallang nincs, egyszerű a használata, és gyors is.
  • Küldhetünk PSD-t is, vagy Illustrator filet-t, illetve raw képeket is, ezeket a rendszer feldolgozza, így ha nincs az ügyfélnek Photoshop a gépén, akkor is meg tudja nézni a kész anyagot.

Ha definiálni kéne az oldalt azt mondanám a wetransfer fotósoknak és tartalomgyártóknak kitalált verziója. Akár közös munka során is lehet használni, de amikor leadod a kész fotókat, akkor is tökéletes.

File küldés utolsó fázisa. Megadhatunk jelszót és lejárati időt is premum felhasználóként.

A felhasználó amikor megkapja a linket:

  • Letöltheti a fotókat egyben, és külön külön is.
  • Visszajelzést írhat mindegyik képre.

Mennyi az annyi?

Ingyenes verzióban a többi ilyen oldalhoz hasonlóan 2GB-ot kapunk, de ha előfizetünk rendelkezésünkre állhat 125GB, ami bőven elég. Árakról nem írok, de ide kattintva eléred a Onepage.space oldalát.

Teszteltem a szolgáltatást!

A tesztidőszakban én is ezt az oldalt használtam. Küldtem is visszajelzést a fejlesztőknek. Lényegesen gyorsabb volt mint a Google drive-ra töltögetés és a letöltés is egyszerűbb volt. Egyedül videók küldésére nem volt alkalmas teljes mértékben, mivel általában ha klipeket készítünk több 10-100GB anyag mozog.

Én többnyire közös munka során használtam, illetve az ügyfeleknek is ezen keresztül adom le hetek óta a képeket, és eddig senki sem jelezte vissza hogy lassú lenne, vagy nem működne az oldal, szóval teljesen ügyfélbarát.

Ha előfizetünk számos extra funkciót kapunk.

Mit kap a prémium felhasználó?

Prémium felhasználóként van lehetőségünk a portfólió design-t remekül testre szabni, illetve ugye a fent említett tárhely limit is megnő. Beállíthatunk:

  • Cover fotót
  • Logo-t
  • Betűtípust
  • Sötét/világos módot

Illetve a képeket elnevezhetjük és leírást is adhatunk hozzájuk. Ezek közül sok már az ingyenes verzióban is elérhető.

Összefoglalva

Gyors, egyszerű használni, neked és az ügyfeleknek is, szóval megéri megnézni. Külön pozitívum hogy kicsi hazánk terméke. Az ilyenekre mindig büszkék vagyunk, és én is igyekszem bemutatni a hazai dolgokat. Ilyen volt korábban az első magyar drónos képmegosztó oldal.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 856 other subscribers