Focos: egy fotós applikáció, ami egyszerű és nagyszerű

Kezdjük a legelején. Egy olyan fotós applikáció lesz most bemutatva, amit már évekkel ezelőtt kinéztem magamnak. De a történet az iPhone 6-al kezdődik. Az azzal egyidős Samsung telefon már tudta azt a funkciót hogy lefotózol valamit, majd utólag kiválasztod melyik része legyen éles, és az f értékét is állíthattad.

Csak a dupla kamera!

A Focos app viszont évekkel később érkezett meg és azt mondta, csak akkor tudod ezt a funkciót használni ha dupla kamera van a telefonodon. Mivel az én készülékem még nem dupla kamerás, így nem is tudtam 1-2 éve kipróbálni az appot.

Írtam is egy mérges kommentet ezzel amit a bevezetőben írtam. Ma viszont egy olvasóm elküldte az appot, és újra letöltöttem, mivel mondta hogy ő is egykamerás készüléken használja.

S, tádám. Működik. A fejlesztők végre odafigyeltek a kommentekre. Köszönöm ezúton is.

Az applikáció csak iOS rendszerre érhető el: letöltés »

Jó, de mennyibe kerül?

Gyorsan az árakról első körben. Alapból free verziót kapunk, de havi 349ft-ért, vagy évi 2990ft-ért, vagy egyszeri 4790ft-ért be tudjuk szerezni a PRO tagságot.

Focos képszerkesztő app teszt, bemutató, vélemény
Mit tud a Focos app?

Mit tud az applikáció?

Még fontosabb kérdés hogy mit kapunk ezért. Régi és új képeken egyaránt kiválaszthatjuk hogy mi legyen éles és mi nem, illetve hogy milyen mértékű legyen ez. Ami szuper.

Alapvető korrekciókat is végezhetünk a fotón, mint minden más programban.

Focos mobil képszerkesztő app
Milyen objektívet szeretnél?

Választhatunk objektívet, de a legtöbb PRO. Ami jó hír hogy csinálhatunk saját objektívet is, ami ingyenes. Ezenkívül állíthatjuk a világítást, és effektelhetünk is. Ami még jó hogy magát az élesség tartományát is tudjuk állítani. Mármint ha van egy portrénk és rosszul maszkolja a program, akkor besegíthetünk neki.

Focos képszerkesztő app maszkolás
Kiválaszthatjuk mi legyen éles, és mi ne.

Összegzés

Igazán zseniális app, csak ajánlani tudom. Érdemes vele játszani, tesztelgetni és használni amikor épp úgy kívánja a helyzet. Emellett egyedi, ezért is kapott külön cikket. Ha tudsz még jó fotós, vagy képszerkesztő appokat, írd meg lent kommentben!

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers