7+1 király magyar nyelvű fotós podcast

Podcastolni és podcastot hallgatni menő dolog. Itthon egyre népszerűbbek ezek a formátumok és a nagyobb streaming szolgáltatók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a podcastelőkre és a hallgatókra is. Ebben a cikkben összegyűjtöttem hét darab olyan fotós podcastot amiket érdemes lehet hallgatnod. Nem rangsoroltam őket, mivel a legtöbb témái eltérnek egymástól.

Atlas Roamers Podcast
Atlas Roamers Podcast

Atlas Roamers Podcast

Utazások, interjúk és fotós túrák. Aki érdeklődik ezek iránt az kellő inspirációt és tippet talál ebben a podcastban. Jelenleg 8 részes a podcast. Spotify linket pedig itt találsz. A legtöbb podcastnál Spotify linket fogok hagyni, viszont kb. mindegyik bemutatott podcast elérhető iTunes-on és a többi helyen is. Ha pedig mégsem, akkor érdemes dobni a készítőknek egy e-mailt.

Fotóstibi podcast

Fotóstibi podcast

A jóból keveset adnak, állítja a mondás. Na de ennyire?! Remélem ennek még lesz folytatása. Mindenképp érdemes meghallgatni ezt az egy részt is. Linket itt találsz.

Kék Óceán podcast

Kék Óceán podcast

A Kék Óceán podcastban van minden. Fotó, videó, drón és social media is. Itt elég sok tipp és trükk elhangzik, a podcast indítástól kezdve, youtube pénzkeresésen át, a fotós közösségi oldalakig. Elég sokszínű, viszont még sok adás útkeresésnek tűnik, de majd kiforrja magát.

Itt tudod hallgatni »

Content Rumble podcast

3 tartalomkészítő baráti beszélgetései a fotóiparról, videózásról, marketingről, a kreatív szakmáról és a pénzről. A mikrofonoknál, Csapó Gábor, Szabó Viktor és Szanyi Roland.

Itt tudod meghallgatni »

Sötétkamra podcast

Sötétkamra podcast

2015 óta futó műsor, öreg motorosokkal, így a témák is profik. Őket inkább iTunes-on szoktaam hallgatni, így amiatt nincs Spotify követés a képen. Link itt van. Kb. havi egy adás van ahogy láttam.

Tripodcast

Tripodcast

Az első magyar fotós podcast amit négy szponzor is támogat, többek között fotós boltok és kameragyártó cégek is. Kicsit ezt érezni is a podcaston sokszor, de ennek ellenére elég jól működik a dolog. Elég tech központú, így aki erre nyitott annak aranybánya. Szintén profi fotósok készítik, így lehet tanulni belőle. Minden részt hallottam, és hallgatom annak ellenére is hogy rengetegszer nem értek egyet az elhangzottakkal.
Spotify link itt van.

Mi van még?

Nemrég találtam egy Földönfotó podcast című műsort is. Itt még csak egy rész van, de feliratkoztam ide is. Illetve ott van még a Fókuszban a Fotós műsor is. Amint lesznek még többen, igyekszem mindenkiről beszámolni akár ezt a cikket kiegészítve, akár egy új cikket írva.

Podcastolnál?

Nem csak fotós témában lehet podcastot indítani. Ha esetleg elgondolkoztál rajta, van egy cikkem arról hogyan is vágj bele. Ide klikkelve tudod elolvasni. Ha esetleg kimaradt valaki a felsorolásból, vagy épp kérdésed van, használd a komment szekciót.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers