Furcsaságok a Behance és az Adobe körül

Jól tudjuk hogy minden változik. Semmi nem állandó. Ilyen az Adobe szakmai közösségi oldala is a Behance. Folyamatosan alakul, de hogy vajon a jó irányba tart-e azt nem tudjuk. Összegyűjtöttem ebben a cikkben az elmúlt napok, hetek, hónapok változásait, amik lehet valaminek a vége, de az is lehet hogy valaminek a kezdete. Lássunk is neki.

Nincs régi letöltés és trial opció.

7 napos próbaverzió, kártya adatokért

Úgy emlékszem 30 napos volt a próbaidőszak régen, nem? Illetve az 100% hogy le lehetett úgy tölteni a programok trial verziójat hogy klikkeltél egyet, és lejött a program. Egy ideje viszont sehol nem találom ezt a funkciót, és hirtelen bejött a számomra undorító „kártya adatos” próbaverzió. Lehet ez eddig is elérhető volt, ha igen, akkor is volt mellette jobb opció. Most ez megváltozott.

Adobe Portfolio: Semmi sincs ingyen

Amikor én regisztráltam ingyenes volt. Azóta többen jelezték hogy már nem ingyenes. Ez a pont csak ennyi.

Behance: az eltűnések mestere

Több dolog is eltűnt mostanában az oldalról. Nem véglegesen, aki ismeri a linkeket, és tud olvasni közöttük, az megtalál mindent. De egy átlag user nem fogja ezeket keresgélni, így a többség számára megszűntek ezek a funkciók.

  • Eltűnnek a team-ek. Bár a https://www.behance.net/search/teams linkre még előjönnek, máshonnan már nem éred el a csapatokat.
  • Eltűnnek az iskolák, csapatok. A https://www.behance.net/poweredby linken még megtalálod őket, de lehet már nem sokáig, ugyanis….
  • Eltűnt a WACOM gallery is.

A galéria teljesen eltűnt és vele együtt a galéria által osztott kiemelések is semmivé lettek. Bár nagy számokat nem hozott a galéria, azért megtisztelő volt szerintem ilyen kiemelést kapni. Sajnálom hogy eltűntek.

Ez fogad most ha a Wacom gallery-t felkeressük.

Vagy, sajnálom hogy ők tűntek el elsőnek? Ki tudja. Szerintem ezek a funkciók amik már így nem kereshetőek szépen lassan el lesznek temetve. Ugyanis ha nem találja a felhasználó, akkor az nincs is. Nem igaz? Kíváncsi vagyok merre viszik az oldalt.

Túl sok a bot

Ami még feltűnt a Behance kapcsán hogy rengeteg az indai és kínai bot, ezek olyan számokat tudnak generálni hogy az hihetetlen. Láttam a múltkor egy friss projektet, 60k like és 70k megtekintés volt rajta. A felhasználó első projektje volt, és nem is volt olyan nagy szám.

Csak mondom, mondjuk egy elég penge Tom Hagen projekten, ami Best of Behance kiemelést is kapott van 35k megtekintés, és 3,5k like. Ugye érzed.

Creatives of Europe

Meghívtak az egyik legnagyobb, vagyis szerintem a legnagyobb európai Behance team-be. Csatlakoztam is, meg is köszöntem a meghívást, majd be is raktam a The Valley sorozatomat.

Másnap elmentem forgatni, és mire hazaértem azt láttam ki is lettem rúgva.. Hosszú karrier volt. 2 nap.

Összegzés

Körülbelül ennyi furcsaságot találtam az oldal és a cég kapcsán. Esetleg tudsz valamiről ami kimaradt? Írd meg kommentben.

Ha pedig még többet olvasnál a Behance oldaláról akkor ide klikkelve találsz több cikket, tesztet és leírást is.

Kapcsolódó cikkek

Nem szeretnél lemaradni? Kérhetsz csak a cikkekről értesítőt!

Join 857 other subscribers